Rēzeknē atklās starptautisku literāro konferenci “Tiņjanova lasījumi”

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Ar ievērojamu starptautisku literatūras zinātnieku, kritiķu un rakstnieku līdzdalību no 14. līdz 18. augustam Latvijā norisināsies literārā konference “Tiņjanova lasījumi”, ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls.

Slavenā rakstnieka Jurija Tiņjanova vārdā nosauktā konference Latvijā notiks jau 17. gadu un tā sāksies 14. augustā Rēzeknē, bet noslēgsies 18. augustā Rīgā.

Ievērojamais rakstnieks un literatūras zinātnieks Jurijs Tiņjanovs, kurš lielāko daļu savu darbu veltījis Puškinam, Gribojēdovam un tā laika dekabristu lokam, dzimis Rēzeknē. Kopš 1982. gada viņa dzimtajā pilsētā ik gadu pulcējas lieteratūras kritiķi, zinātnieki un rakstnieki no visas pasaules, lai diskutētu par literatūras aktualitātēm un nākotnes attīstību. 

Šogad tiks aplūkots plašs tēmu loks, kas ieintriģēs gan izsmalcinātus literatūras gardēžus, gan arī interesentus, kuri vēlas uzzināt vairāk par vēsturi, kultūru un aizgājušo gadsimtu izcilākajiem pasaules rakstniekiem. Konferencē literatūras kontekstā tiks pārrunāti jautājumi par politisko ētiku un vēsturi padomju sabiedrībā, Puškina domas par “Faustu” un daudzas citas tēmas, kas konferences dalībniekus un apmeklētājus rosinās meklēt atbildes uz aizgājušo gadsimtu slavenāko rakstnieku uzdotajiem jautājumiem.

Runāt par šīm tēmām Latvijā ieradīsies starptautiski atzīti literatūras darboņi; Marina Akimova, Pēteris Bagrovs, Alīna Bodrova, Aleksejs Vdovins, Iļja Venjavkins, Oļegs Lekmanovs, Jekaterīna Ļamina, Andrejs Nemzers, Aleksandrs un Kirils Ospovati, Kirils Rogovs, Marietta Čudakova, Aleksandrs Iskozs –Doliņins, Georgijs Levintovs, Mihails Meilakhs, Tatjana Nikoļskaja, Marina Salmana, Darja Hitrova, Timurs Guizarovs, Ļubova Kiseļeva, Romāns Leibovs, Lea Pilda, Tatjana Stepaniševa, Romāns Ļ. un Jurijs Civians.

Konference tiks atklāta 14. augustā plkst. 10.00 Rēzeknes kultūras namā, bet noslēgsies 18. augustā plkst. 11.00 ar svinīgu pasākumu Rīgā, Latvijas Universitātes Mazajā aulā. “Tiņjanova lasījumu” ilggadējais atbalstītājs ir Pētera Avena labdarības fonds “”Paaudze”.


Написать комментарий