Daugavpils novada iedzīvotāju sākuši aktīvāk izmantot līdzekļus mājokļu energoefektivitātes paaugstināšanai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domes Īpašumu nodaļas vadītāja Vasiļisa Pudovkina portālam Gorod.lv paziņoja, ka šogad Daugavpils novada, tieši Naujenes pagasta iedzīvotāji sākuši aktīvāk izmantot līdzekļus, kurus novada pašvaldība paredzējusi daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanai.

Pieteikumus ir iesnieguši 3 daudzdzīvokļu māju iemītnieki.

Naujenes pagasta Lociku ciemata Vienības ielas 7, Vienības ielas 8 un meža ielas 6 iedzīvotāji plāno rekonstruēt siltumapgādes sistēmas, siltināt sānsienas un jumtu.

Turklāt pieteikumi tiek sagatavoti arī Kalkūnes pagastā. Tomēr pašvaldība aicina iedzīvotājus pasteigties, jo tas aizņem pietiekami daudz laika, bet līdz gada beigām laika nav daudz.

„Jāatzīmē, ka pēc ilgām diskusijām un strīdiem par māju pārvaldīšanu, Kalkūnes pagasta iedzīvotāji sāka aktīvāk pārņemt māju pārvaldi, tas ir, dzīvokļu īpašnieki sāka domāt par to, ka viņiem ir problēmas, un bez Daugavpils novada domes un Eiropas fondu investīcijām viņi netiks galā, tādēļ tagad aktivizējas”, – dalījās V. Pudovkina.

Atgādināsim, ka šā gada aprīlī Daugavpils novada domes deputāti pieņēma jaunu, izdevīgāku energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu kārtību Daugavpils novada daudzdzīvokļu mājās.


Написать комментарий