Visas Latvijas nacionālo minoritāšu radošo kolektīvu vadītāji un kultūras ministre ieradīsies Višķos

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

Jau šajā nedēļas nogalē, 16. un 17. augustā Daugavpils novada Višķu ciematā notiks Latvijas nacionālo minoritāšu radošo kolektīvu vadītāju darbnīca un Kultūras ministrijas nacionālo minoritāšu NVO Konsultāciju padomes pārstāvju sanāksme.

To portālam paziņoja Daugavpils novada domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Jāatzīmē, ka pasākuma mērķis, kurš mūsu valstī notiek pirmo reizi, ir saliedēt mūsu valsts daudznacionālo sabiedrību ar kultūras apmaiņas palīdzību un sniegt radošo kolektīvu vadītājiem nepieciešamo informāciju, lai veiksmīgāk sagatavotos Latvijas simtgadei.

Nometnes programmā tiek plānotas lekcijas un diskusijas speciāli uzaicinātu ekspertu vadībā par latviešu kultūras aspektiem, kopējām un atšķirīgām iezīmēm, kā arī tiks minēti labas prakses piemēri, notiks radošās darbnīcas un tiks organizēta diskusija par tēmu, kā jāgatavojas Latvijas jubilejai.

Zīmīgi, ka kā latviešu tautas sūtnis pasākumā piedalīsies Daugavpils novada Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne.

Savukārt 16. augustā plkst. 12:00 Špoģu mākslas un mūzikas skolā notiks atklāta Kultūras ministrijas nacionālo minoritāšu NVO Konsultāciju padomes pārstāvju sanāksme kultūras ministres Daces Melbārdes vadībā.

Atzīmēsim, tādēļ, ka šajā nedēļas nogalē notiks Višķu pagasta svētku pasākumi, visi radošās darbnīcas dalībnieki varēs baudīt un novērtēt kultūras programmu, tāpat kā pagasta iedzīvotāji un viesi.


Написать комментарий