Cīņa ar cūku mēri: Pie izejām no Aglonas bazilikas teritorijas izvietos dezinfekcijas paklājus

foto: Privātais arhīvs
foto: Privātais arhīvs

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) informē, ka 14. un 15.augustā Aglonā, Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku laikā, pie izejām no Aglonas bazilikas teritorijas, septiņās vietās būs novietoti dezinfekcijas paklāji, lai svētku apmeklētāji, dodoties mājās, varētu veikt apavu dezinfekciju, tādējādi mazinot Āfrikas cūku mēra (ĀCM) izplatīšanās risku, portāls "Delfi" uzzināja PVD.

PVD aicina visus, kuri veiks apavu dezinfekciju, būt piesardzīgiem un nešķērsot dezinfekcijas paklāju, ja ir vaļēji apavi vai basas kājas.

Par dezinfekcijas vietām norādes būs Aglonas bazilikas informatīvajā centrā un ar centra atbalstu tās būs novietotas arī paziņojumu vietās bazilikas teritorijā.

Dezinfekcijas vietas varēs atpazīt pēc norādēm „Apavu dezinfekcija" un stendiem ar skaidrojošo informāciju.

PVD atkārtoti aicina svētku dalībniekus un apmeklētājus vairāku dienu garumā, iebraucot svētku norises vietā un dodoties mājup, ievērot vairākus nosacījumus: dodoties uz svētkiem, atpūtai izmantot tikai ceļā paredzētās pieturvietas, ievērot visas organizatoru noteiktās prasības un atbildīgo dienestu ieteikumus, neatstāt pārtikas produktu, tostarp līdzpaņemto sviestmaižu un citu ēdienu, atkritumus ceļmalās vai atpūtas vietās. Atkritumus izmest tikai tam paredzētos konteineros.

PVD atgādina, ka vietējo iedzīvotāju piedāvāto cienastu izlietot un nenest tālāk, iegādāto pārtiku, sevišķi cūkgaļu vai cūkgaļas izstrādājumus, izlietot vienā ēdienreizē, svētku norises laikā tirdzniecības vai sabiedriskās ēdināšanas vietās neiegādāties cūkgaļu vai cūkgaļas produktus promvešanai, bet līdzvešanai var iegādāties tikai termiski apstrādātus gaļas produktus oriģinālā (rūpnieciskā) iepakojumā ar atbilstošu marķējumu.

PVD atgādina, ka ĀCM nav bīstams cilvēkiem, bet ir ļoti bīstams mājas un meža cūkām.

Cilvēks var pārnest slimību ierosinātājus ar pārtiku, apģērbu, apaviem un sadzīves priekšmetiem. 


Написать комментарий