Par piedalīšanos karadarbībā Ukrainā Latvijas iedzīvotājus sodīs bargi

foto: tvnet.lv
foto: tvnet.lv

Ja tiks gūti pierādījumi tam, ka Latvijas valstspiederīgie piedalījušies karadarbībā Ukrainā, minētajiem mūsu valsts iedzīvotājiem draud nopietni sodi, intervijā telekanāla LNT raidījumam "900 sekundes" teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Viņš informēja, ka Drošības policija (DP) zina šīs personas. Tās iepriekš ir bijušas saistītas ar nacionālboļševiku aktivitātēm. DP galvenais uzdevums būs konstatēt šo cilvēku piedalīšanos karadarbībā.

Ministrs skaidroja, ka ir ticies ar Ukrainas vēstnieku, ar kuru pārrunāta iespēja nodrošināt abu valstu drošības dienestu tiešus kontaktus. Latvija arī varētu nosūtīt uz Ukrainu savus darbiniekus.

Kozlovskis piebilda, ka likums neaizliedz izbraukt no valsts un doties uz pasaules "karstajiem" reģioniem. Taču Latvijā spēkā esošais krimināllikums jau tagad paredz nopietnus sodus, ja tiks pierādīta šo personu piedalīšanās karadarbībā. "Tas nav nekāds piedzīvojums, un beigsies diezgan bēdīgi," piebilda ministrs.

Viņaprāt, šādas personas rada nopietnus draudus nacionālajai drošībai. Šādi cilvēki iegūst noteiktu pieredzi kuru, atgriežoties neizmantos sabiedrības labā.

Trīs nacionālboļševiku ideoloģijas piekritēji no Latvijas devušies militāri atbalstīt nemierniekus uz pašpasludināto "Doņeckas tautas republiku", vēstīja "Latvijas Avīze".

Kā sabiedrotie trim Latvijas iedzīvotājiem līdzi devušies arī divi Krievijas pilsoņi. Jaunākajam no pieciem vīriešiem ir 24 gadi, bet vecākais ir 31 gadu vecs.

Atgādinām, ka maijā Ukrainas Ģenerālprokuratūra atzinusi "Doņeckas tautas republiku" un "Luhanskas tautas republiku" par teroristiskām organizācijām.

Augusta sākumā Latvijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Latvija abas republikas ir gatava atzīt par teroristiskām organizācijām. Šādu priekšlikumu atbalstījis arī Lietuvas vēstnieks Ukrainā Petrs Vaitekūns un Igaunijas vēstniece Alla Uibo.


Написать комментарий