"Valdībai ar steigu no atvilktnēm jāvelk ārā nu jau mītiskais plāns "B" un "C". Ja Krievija lemj par tālākām sankcijām, nākamo dažu stundu laikā ir jābūt konkrētai rīcībai, ne diskusijām vai dokumentu gatavošanai un skaņošanai. Īpaši tas skar energoapgādi ziemā. Energoresursu imports un transports ir divas būtiskākās jomas, par kurām nekavējoties ir jāsāk sarunas ar uzņēmējus pārstāvošām organizācijām," norāda partijas "Latvijas attīstībai" ģenerālsekretārs Juris Pūce, uzsverot, ka ir jāmaina pieeja politikas īstenošanā no "ugunsgrēku dzēšanas" un tālredzīgu plānošanu.

"Jebkurš uzņēmējs būs priecīgs, ja tālāku sankciju nebūs. Tomēr mums ir jābūt gataviem situācijai, ja iestājas krīze. Valdībai ir jārada uzņēmējiem drošības sajūta - ja būs krīze, valdība palīdzēs, ne tikai sāks diskusiju par iespējamo rīcību," uzsver Pūce. 

Partija "Latvijas attīstībai" jau šā gada 14. martā aicināja uzsākt aktīvu dialogu ar tautsaimniecību pārstāvošām nozaru organizācijām, lai novērtētu sankciju iespējamo ietekmi uz Latvijas ekonomiku, kā arī izstrādātu konkrētus atbalsta pasākumus uzņēmējiem, ja iestājas sliktākais scenārijs.

Partija "Latvijas attīstībai" kā iespējamos atbalsta pasākumus piedāvāja nodokļu nomaksas termiņu atvieglojumu, atbalstu jaunu tirgu apgūšanai (konsultācijas, mārketinga aktivitātes), restrukturēšanās garantijas un atbalsts nepieciešamajām investīcijām, juridiskās palīdzības sniegšana starptautiskajās tiesībās, banku kredītu atmaksas termiņu pagarināšana, u.c.