Mazo futbolistu debija Baltic Sea Cup 2014 turnīrā

foto: kraslava.lv
foto: kraslava.lv

No 8. līdz 10.augustam Rojā notika starptautiskais futbola turnīrs Baltic Sea Cup 2014, informē Krāslavas novada portāls.

Pirmo reizi uzaicinājumu saņēma arī mūsu FK Krāslava jaunākā vecuma komanda U-7,

kuru pārstāvēja 8 futbolisti – 7 gadus vecie puiši, starp kuriem bija arī 3 sešgadnieki.

Par spīti lielajam karstumam, tveicei un tālajam ceļam, mazie puiši aizvadīja teicamu turnīru un uzrādīja labus rezultātus.

Kaut arī pirmās dienas vakarā pēc 6 stundu garā ceļa mēs zaudējām 2 stiprākajām turnīra komandām Super Nova no Rīgas (turnīrā ieguva 3.vietu) ar rezultātu 0:5 un komandai no Olaines (turnīrā ieguva 2.vietu) ar rezultātu 0:2, otrajā dienā mēs bijām noskaņoti kaujinieciski.

Nospēlējām neizšķirti 1:1 ar stipriem pretiniekiem no Valmieras, šis rezultāts varēja izvērsties citādāk, jo gandrīz visu spēles laiku mūsu futbolisti “presēja” pretiniekus, kuri vārtus guva tikai dažas minūtes pirms spēles beigām.

Sīvā cīņa ar Dinamo Rīga - 2 beidzās ar pretinieku uzvaru 2:1. Minimālais futbolistu skaits, kuri nomaina viens otru, pieredzes trūkums, piedaloties šāda mēroga turnīros, lika sevi manīt.

Pēdējo dienas spēli aizvadījām lieliski, gūstot uzvaru ar rezultātu 3:1 pār pretinieku komandu Alberts no Rīgas.
Mūsu trešās dienas pretinieki bija pieredzējuši futbolisti no komandas Auda (Rīga), ar kuriem nospēlējām neizšķirti 1:1, un komanda no Igaunijas, kurai sīvā cīņā diemžēl zaudējām ar rezultātu 0:1. Lai arī jutās noguruši, vasaras karstumā mazie futbolisti darīja visu, lai spēlētu ar maksimālu atdevi!
Rezultātā turnīrā ieguvām 12. vietu.

Paldies puišiem - Aleksejam Reutam, Emīlam Grišānam, Dainim Sjadro, Markusam Djatkovičam, Germanam Bidzānam, Ričardam Survilo, Artjomam Kusiņam un vārtsargam Ērikam Čiževskim par pašatdevi visa turnīra garumā.

Šajās trijās dienās mūs lutināja vasarīgs, saulains laiks, tāpēc no spēlēm brīvajā laikā mazajiem futbolistiem bija iespēja veldzēties jūras viļņos, būvēt smilšu pilis, kā arī apmeklēt Rojas jūras un zvejniecības muzeju.

Turnīra laikā tika ieviesta jauna tradīcija – laternu palaišana naksnīgajās debesīs, kas piepildīs mazo futbolistu karstākās vēlēšanās. Kvēlākā no visām piepildījās – katrs dalībnieks pārveda mājās pirmo savā futbolista karjerā iegūto medaļu. Un mēs droši zinām, ka ne pēdējo.
Mūsu panākumi nebūtu iedomājami bez uzņēmīgā, neatlaidīgā, gādīgā un tai pat laikā stingrā un prasīgā trenera Vadima Atamaņukova.

Par to viņam liels paldies. Kā arī sakām paldies  mūsu vienreizējam šoferītim Viktoram Dunskim, futbola klubam Krāslava, Krāslavas novada domes administrācijai, Ēvaldam Cauņam, Ūdrīšu pagasta pārvaldes administrācijai, Mārai Miglānei, sponsoram SIA EV Holding Vadimam Varlamovam par līdzfinansējumu, atbalstu, sapratni.
FK Krāslava U-7 komanda turpina gatavoties nākamajām spēlēm un jauniem turnīriem, kuri notiks visa nākamā gada garumā, un tajos komanda spēs piedalīties, ja būs vēlme, sportiskā izaugsme, apkārtējo atbalsts, tostarp sponsoru un novada administrācijas finansiālais atbalsts, sapratne un pretimnākšana.
Vēlam puišiem un viņu trenerim veiksmi un izturību turpmākajos turnīros un treniņos, bet vecākiem būt aktīviem un atbalstošiem komandas līdzjutējiem!


Написать комментарий