Aglonas lūgšana par mieru Ukrainā saviļņo sociālo tīklu lietotājus

foto: AFl
foto: AFl

Ceturtdien, 14. augustā, Aglonas svētku ietvaros ar lūgšanu par mieru Ukrainā uzstājās bīskaps Jānis Bulis, saviļņojot sociālo tīklu lietotājus.

Bulis savā lūgšanā skāra Ukrainas tēmu, sprieda par Krievijas rīcību un aicināja sekot Kristus vērtībām. "Citur no Debesīm krīt zvaigznes, bet pie Doņeckas no Debesīm krita bērni" - šie bīskapa vārdi ir aizkustinājuši daudzus sociālā tīkla "Twitter" lietotājus, kas atzinīgi novērtējuši bīskapa runu.

Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos Aglonā, ceturtdienas vakarā uz vienu no svētku centrālajiem notikumiem - Tautas Krustaceļu - pulcējušies aptuveni 50 tūkstoši cilvēku, pastāstīja Aglonas bazilikas informācijas centra vadītāja Rūta Giluče.

Viņa norādīja, ka gan cilvēki, gan automašīnas turpina ierasties uz šo notikumu, kas sākās plkst.22.

Neraugoties uz brīžiem brāzmaino vēju, ceturtdienas pusdienlaikā, uz dienas Svēto misi jaunatnei un svētceļniekiem, bija ieradušies aptuveni pieci tūkstoši cilvēku. Aglonas svētku apmeklētāju skaits dienas gaitā turpināja pieaugt un plkst.19 bija sasniedzis 20 tūkstošus. Ceturtdien Aglonā bija ieradušās vairāk nekā 40 svētceļnieku grupas.

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki Aglonā norisinās visu nedēļu. Svētku kulminācija paredzēta ceturtdien, 14.augustā, un piektdien, 15.augustā. Līdz šim svētku norises gaitā pārkāpumus nav konstatējusi ne Valsts policija, ne arī Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

Tikmēr sociālā tīkla "Twitter" lietotāji pauda sajūsmu par bīskapa Jāņa Buļa lūgšanu.

 

 


Написать комментарий