Daugavpils koris savaldzināja Maķedonijas iedzīvotājus

foto: Jevgeņijs Ustinskovs
foto: Jevgeņijs Ustinskovs

Daugavpils Latviešu kultūras centra jauniešu jauktais koris „Daugava” piedalījās X starptautiskajā festivālā „Orhidas viļņi”, kurš notika Maķedonijā.

Kolektīva vadītājs Jevgeņijs Ustinskovs pastāstīja, ka pat trīs dienas ceļā un 7 valstu robežu šķērsošana nevarēja sabojāt spilgtos brauciena iespaidus. Pozitīvas emocijas un daudz iegūto jauno draugu padarīja tīkamāku visas garā ceļa grūtības.

Koris „Daugava” piedalījās divos koncertos, kuri notika senajās Maķedonijas pilsētās Orhida un Struga. Festivālā piedalījās arī Maķedonijas, Polijas un Izraēlas kolektīvi. Latviju pārstāvēja mūsu koris.

Jāatzīmē, ka Daugavpils kolektīva uzstāšanās ļoti patika gan skatītājiem, gan festivāla organizatoriem, tādēļ „Daugava” saņēma ielūgumu uzstāties ar koncertiem Itālijā, Grieķijā un Spānijā.

Nopietni tika apspriesta liela starptautiska folkloras festivāla rīkošana Daugavpilī. Nav noslēpums, ka šādi pasākumi ne tikai sniedz pozitīvas emocijas un neaizmirstamus iespaidus skatītājiem un dalībniekiem, bet ienes būtisku peļņu pilsētas budžetā: dod peļņas iespējas viesnīcām, kafejnīcām un veikaliem.

Kolektīvs pateicas LKC administrācijai par iespēju piedalīties festivālā.



Написать комментарий