Daugavpils mērs vēl nav izlasījis ārstu atklāto vēstuli, bet ir gatavs apspriest problēmas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 14. augustā no rīta Daugavpils masu mēdiji saņēma Daugavpils reģionālās slimnīcas atklāto vēstuli, kura adresēta domei.

Vēstulē teikts, ka pēdējā laikā pilsētas mēdiju telpā parādās raksti un sižeti, kuri nomelno slimnīcas un tās vadības darbu. Kolektīvs raizējas par faktu, ka daži domes un Saeimas deputāti runā par it kā nolaidīgo mediķu darbu. Vēstules autori ziņo, ka personas, kuras izplata šādu informāciju, vadās pēc politiskiem mērķiem.

Ar atklāto vēstuli mediķi aicina pārtraukt slimnīcu nomelnojošo kampaņu, jo tas traucē ārstu ikdienas darbam, un nākas saskarties ar pacientu neuzticību. Vēstules autori uzskata, ja slimnīcas nomelnošanas kampaņa netiks pārtraukta tuvākajā laikā, zaudēs gan pilsētnieki, gan slimnīca, jo iestādē ar sliktu reputāciju ārsti nevēlas strādāt.

Tāpat vēstulē teikts, ka pēdējā gada laikā redzama domes prakse nomainīt gandrīz visu pašvaldības iestāžu vadītājus un vadošos darbiniekus ar pilsētas mēra partijas biedriem, neņemot vērā viņu kompetenci un spējas.

Izrādījās, ka 14. augusta darba dienas vakarā Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis vēstuli vēl nav izlasījis. Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, kā viņš reaģēs uz vēstuli, mērs paziņoja:

„Ja pastāv kaut kādas problēmas, kuras saistītas ar slimnīcas darbu, protams, esam gatavi tās apspriest. Bet šodien, manuprāt, galvenais jautājums ir apstāklī, lai potenciāls, kurš ir slimnīcā – ārsti, pieredze, tradīcijas, tiktu izmantots pilsētnieku labā, lai slimnīcas darbība nebūtu apdraudēta finanšu rādītāju vai citu organizatorisku problēmu dēļ”. 


Написать комментарий