Straujuma neprasīs Naudiņa demisiju

foto: independent.co.uk
foto: independent.co.uk

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pēc Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmuma atteikt pielaidi valsts noslēpumam vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Romānam Naudiņam (VL-TB/LNNK) viņa demisiju neprasīs, ziņo LETA.

Straujuma respektē SAB lēmumu un pilnībā uzticas iestādes darbam, sacīja premjerministres preses sekretāre Džeina Tamuļeviča.

Valdības vadītāja uzskata, ka nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK vajadzētu stingrāk pārdomāt savu ministru izvēli. Vienlaikus gan viņa arī augstu novērtē Naudiņa darbu ministra amatā, tāpēc viņa demisiju neprasīs.

Premjerministrei atteikuma iemesls neesot zināms.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka SAB arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Romānam Naudiņam (VL-TB/LNNK) nolēmis nepiešķirt pielaidi valsts noslēpumam, aģentūru LETA informēja Naudiņš.

Lēmums atteikt pielaidi valsts noslēpumam esot pieņemts, jo pārbaudes laikā konstatēti fakti, kas dod pamatu apšaubīt Naudiņa spēju saglabāt valsts noslēpumu. Ministrs par šādu lēmumu ir pārsteigts un gatavojas to apstrīdēt Ģenerālprokuratūrā. Ja arī šis lēmums būs negatīvs, viņš vērsīsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Pats Naudiņš no amata atkāpties negrasās, jo līdz vēlēšanām atlikuši vairs tikai divi mēneši. Arī nākamajās Saeimas vēlēšanās viņš piedalīsies.

SAB lēmumu par pielaides nepiešķiršanu Naudiņam pieņēma jau ceturtdien, 14.augustā, taču to nepubliskoja.


Написать комментарий