Ne visi deputāti saskata nepieciešamību atlikt lēmumu par totalizatoru atvēršanu Daugavpilī

foto: puaro.lv
foto: puaro.lv

No Daugavpils domes 14. augusta deputātu sēdes dienas kārtības tika noņemti divi jautājumi par atļauju izsniegšanu totalizatoru atvēršanai pilsētā.

Neraugoties uz to, ka lēmumus pirms nedēļas atbalstīja Izglītības un kultūras jautājumu komitejas deputāti, Daugavpils mērs piedāvāja atlikt šos jautājumus.

Atgādināsim, ka SIA „Olympic Casino Latvia” iesniedza pieteikumus par totalizatoru atvēršanu ēkās 18. Novembra ielā 113 un Sakņu ielā 15. Tautas kalpiem paskaidroja, ka tur jau pastāv spēļu zāles, tādēļ runa ir tikai par vēl viena pakalpojuma sniegšanu – likmju pieņemšanu. Pēc tam, kad tautas kalpiem paziņoja, ka 25% azartspēļu nodokļa nonāk pilsētas budžetā, bet firma atbalsta Daugavpils sportu un mūziķus, komitejas locekļi atbalstīja lēmumu atļaut atvērt totalizatoru.

Kad šis jautājums tika noņemts no dienas kārtības, deputāts Aivars Broks lika noprast, ka nesaskata nepieciešamību un juridisku pamatojumu atlikt lēmuma pieņemšanu par totalizatoru atvēršanu.

Atbildot uz jautājumu, kādēļ jautājumi tika noņemti no dienas kārtības, mērs Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka lēmumos bija paredzēts – punktu skaits nemainīsies, bet mainās licenču skaits, un par šo jauno procedūru vēl jādiskutē. Atkārtotas jautājumu izskatīšanas termiņus mērs nenosauca.


Написать комментарий