A. Brokam paziņoja, ka uzlikt naudas sodu par nesmukiem zīmējumiem nedrīkst, bet viņš sašuta par ministrijas „patvaļību”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes 14. augusta sēdē deputāta Aivara Broka piezīmes un joki radīja ne tikai jautrību zālē, bet arī mēra atbildes piezīmes par to, ka ne visas piezīmes sēdes laikā ir īstā vietā.

Lēmuma, kurā tika precizētas pašvaldības darbinieku, kuriem ir tiesības sastādīt administratīvo pārkāpumu protokolus profesijas, apstiprināšanās laikā vicemērs Dmitrijs Rodionovs painteresējās, kādā veidā mākslinieki var sastādīt protokolus, un vai tamdēļ viņiem ir nepieciešama juridiskā izglītība. Domes Juridiskā departamenta Iekšējās inspekcijas vadītāja Inga Kokina paskaidroja, ka darbiniekiem māca sastādīt protokolus, kurus pēc tam nosūta izskatīšanai atbilstošai instancei, un tā pieņem lēmumu par soda nepieciešamību.

Aivars Broks nolēma oponēt D. Rodionovam un atzīmēja, ka tiesības tiek piešķirtas vairākiem desmitiem darbinieku, kuru vidū ir arī apbedīšanas pakalpojumu speciālists un dzīvnieku patversmes vadītājs. Vai tiešām D. Rodionovs domā, ka šie darbinieki var sastādīt protokolus, bet mākslinieki nevar, painteresējās A. Broks.

„Vēlos aizstāvēt māksliniekus. Mūsu pilsētā šajā jomā mākslinieki varētu strādāt vairāk, jo mūsu pilsētas vizuālais tēls, maigi runājot, nav visai labs. Iespējams, ka arī mūziķi jāiekļauj šajā sarakstā”, – atzīmēja A. Broks.

Uz šo paziņojumu pilsētas mērs atbildēja, ka protokolus par administratīvajiem pārkāpumiem var sastādīt tikai, pamatojoties uz normatīvajiem aktiem, nevis par to, ka kaut kas ir slikti uzzīmēts.

Savukārt A. Broka komentāru par pašvaldības noteikumu koriģēšanu mērs pārtrauca un atzīmēja, ka saistošo noteikumu projekti pirms apstiprināšanas deputātu sēdē tiek saskaņoti ar atbilstošām ministrijām, tādēļ domes sēdē nevajag mainīt to formulējumus.

Uz to A. Broks joka formā pauda sašutumu par to, ka lēmuma projekts tika saskaņots ar ministriju bez viņa, ar ko kārtējo reizi viņš uzjautrināja deputātus un klātesošos.

Rezultātā, neskatoties uz diskusiju, abi lēmumi tika apstiprināti.


Написать комментарий