Saeimas deputāts: Ažiotāža ap Daugavpils reģionālo slimnīcu ir tīra politika

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc Saeimas deputāta Riharda Eigima domām situācija ap Daugavpils reģionālo slimnīcu tiek „uzpūsta” tīri politisku iemeslu dēļ.

R. Eigims portālam Gorod.lv paskaidroja, ka daži deputātu kandidāti izmanto mūsu slimnīcu kā laukumu savu politisko mērķu sasniegšanai.

„Patlaban radītā ažiotāžu izraisa politiskās intereses. Problēmas slimnīcā, tāpat kā kopumā medicīnā, ir parādījušās ne jau šodien, tās bija arī pirms 3 un 5 gadiem. Tiesa, tikai tagad dažu partiju pārstāvji savās priekšvēlēšanu debatēs sāka pievērst tām uzmanību.

Problēma, protams, pastāv un pašvaldību vadītājiem, kuri ir Daugavpils reģionālās slimnīcas dibinātāji, jāsanāk kopā un jāpieņem kopējs lēmums. Ja neapmierina DRS vadītājs un viņa darbība, savācot konkrētus faktus, jāizvirza jautājums par viņa atstādināšanu no amata.

Ja nekā nav, jāpārtrauc vajāšana un jāliek mierā slimnīcas vadība un tās personāls, jāļauj viņiem mierīgi strādāt tālāk”, – domā R. Eigims.

Atgādināsim, ka ceturtdien, 14. augustā Daugavpils masu mēdiji saņēma Daugavpils reģionālās slimnīcas kolektīva atklāto vēstuli.

Pilsētas domei adresētajā vēstulē teikts, ka pēdējā laikā vietējos masu mēdijos parādās raksti un sižeti, kuri nomelno slimnīcas darbu un tās vadību.

Kolektīvs pauž bažas par to, ka par it kā nolaidīgo mediķu darbu runā daži ierēdņi: domes un Saeimas deputāti. Pēc vēstules autoru domām personas, kuras izplata šādu informāciju, vadās pēc politiskiem mērķiem.

Vēstulē mediķi aicina pārtraukt nomelnošanas kampaņu pret DRS un atzīmē, ka pilsētas domes pēdējo gadu prakse ir mainīt pašvaldības iestāžu vadītājus un vadošos darbiniekus ar Daugavpils mēra partijas biedriem, neņemot vērā viņu kompetenci un spējas. Kopā atklāto vēstuli parakstījuši 347 cilvēki. 


Написать комментарий