Idejas nedēļas nogalei: Tikšanās ar ministri, Višķu pagasta svētki un Maļinovas pagasta sporta svētki

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

Neraugoties uz to, ka sinoptiķi daugavpiliešiem nedēļas nogalē sola mākoņainu un lietainu laiku, mājās palikt visi nevēlēsies.

Šoreiz Daugavpilī nekādi kultūras pasākumi nedēļas nogalē nav plānoti, bet novads pārsteigs ar interesantu un daudzveidīgu programmu.
Divas dienas, 16. un 17. augustā Daugavpils novada Višķu ciematā notiks Pagasta dienas. Šoreiz tās būs kā nekad vērienīgas un nozīmīgas. Kā speciāla viešņa Višķus apmeklēs kultūras ministre Dace Melbārde, kura piedalīsies Kultūras ministrijas nacionālo minoritāšu NVO Konsultatīvās komitejas pārstāvju sanāksmes darbā.

Šī sanāksme notiks Latvijas nacionālo minoritāšu radošo kolektīvu vadītāju darbnīcas ietvaros, kura mūsu valstī tiek organizēta pirmo reizi un veltīta ne tikai valsts daudznacionālās sabiedrības saliedēšanai ar kultūras apmaiņas palīdzību, bet arī informācijas sniegšanai radošo kolektīvu vadītājiem, lai veiksmīgāk sagatavotos Latvijas simtgadei.

Pasākuma programmā paredzētas daudzas lekcijas un diskusijas ar speciāli uzaicinātiem ekspertiem, kā arī radošās darbnīcas.
Višķu pagasta dienu ietvaros notiks arī amatieru teātru salidojums: sestdien, 16. augustā plkst. 19:00 Višķu estrādē sāksies koncerts „Teātris kā dzīve”, bet plkst. 21:00 sāksies Zaļumballe grupas „Silmaču muzikanti” pavadījumā.

Turklāt visus pagasta svētku apmeklētājus gaida ekskursijas pa pagastu, amatnieku tirdziņš, bezmaksas laivu noma, piepūšamās atrakcijas bērniem un sporta sacensības visiem interesentiem.

Maļinovas pagastā turpināsies 5. jubilejas sporta svētki. Ja piektdien, 15. augustā visi interesenti varēja noklausīties lekcijas par veselīgu dzīvesveidu, tad sestdien, 16. augustā ikviens varēs piedalīties daudzās sporta disciplīnās gan tradicionālās, gan vēl  maz pazīstamās. Piemēram, spēlēt volejbolu, strītbolu, frīsbiju un minigolfu, mest šautriņas, sacensties braukšanā ar velosipēdu, piedalīties jautrā stafetē, spēlē „Burts A” un vingrināties basketbola metienos.

Sacensības sāksies plkst. 11:00, bet beigsies plkst. 15:30. Tomēr ar to sporta svētki nebeigsies: plkst. 21:00 visus gaida diskotēka un lāpu iedegšana.

Jaukas brīvdienas!


Написать комментарий