Neatbalsta SC ierosinājumu apturēt Citadeles pārdošanu

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Saeima ceturtdien noraidīja ierosinājumu uzdot valdībai "nekavējoties apturēt" bankas "Citadele" pārdošanu, ziņo LETA.

Šāda lēmuma projekta izskatīšanu parlamenta sēdē rosināja opozīcijā esošā apvienība "Saskaņas centrs" (SC). Tāpat lēmuma projekts paredzēja uzdot valdībai sniegt Saeimai izvērstu ziņojumu par bankas pārdošanu.

Tomēr deputāti šodien nolēma neiekļaut Saeimas sēdes darba kārtībā šo ierosinājumu, tāpat šis jautājums netika iekļauts arī nākamās nedēļas parlamenta sēdē. Tāpat Saeimas vairākums noraidīja priekšlikumu nodot šo lēmuma projektu izskatīšanai Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā.

Līdzīgu ierosinājumu Saeimas vairākums nolēma neiekļaut arī pagājušās nedēļas sēdes darba kārtībā.

Opozīcija veic vairākas aktivitātes, kas saistītas ar "Citadeles" pārdošanas procesu. SC aicināja deputātus parakstīties par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu, lai apturētu bankas "Citadele" "slepeno pārdošanu". Tomēr SC vēl nav izdevies savākt 34 deputātu parakstus, kas nepieciešami sēdes sasaukšanai.

Tāpat šonedēļ, 28.septembrī, Doma laukumā opozīcija rīkos protesta akciju pret "Citadeles" pārdošanu. "Zādzība, kādas Latvijā nebija kopš deviņdesmitajiem gadiem, - tā var nosaukt Latvijas valdības apstiprināto "Citadele" bankas pārdošanas darījumu," uzsver "Saskaņa".

"Saskaņas" pārstāvji arī rosināja parakstu vākšanu portālā "manabalss.lv", lai panāktu bankas "Citadele" akciju pārdošanas pārtraukšanu.

Savukārt SC deputāts Andrejs Elksniņš ir vērsies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu sākt kriminālprocesu un pārbaudīt bankas "Citadele" pārdošanas darījumu, kā arī saukt pie kriminālatbildības vainīgās personas. Tāpat Elksniņš arī vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar lūgumu pārbaudīt darījumu. KNAB veiks pārbaudi saistībā ar "Citadeles" pārdošanas darījumu.

Jāatgādina, ka valdība 16.septembrī pēc vairāku stundu lemšanas akceptēja ASV fonda "Ripplewood Holdings" izteikto "Citadeles" iegādes piedāvājumu. Šo darījumu atbalsta arī otrs "Citadeles" dalībnieks - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB), kas arī pēc darījuma ar "Ripplewood Holdings" "Citadelē" saglabās 25% bankas akciju.
 


Написать комментарий