Rinoplastika (deguna operācija)

Daudziem cilvēkiem bieži ir vēlme mainīt vai uzlabot deguna formu. Pacientus parasti uztrauc palielināta deguna forma, liekta deguna un izliekta starpsiena. Tās var izraisīt traumas, iedzimtus defektus vai iedzimtus faktorus. Turklāt, ja pēc traumas deguns maina formu, tā funkcija bieži vien ir traucēta. Apgrūtināta elpošana bieži izraisa krākšanu, novājinātu imūnsistēmu un biežas saaukstēšanās. Rinoplastika (plastiskā deguna operācija) klīnikā ir ķirurģiska operācija, lai labotu vai novērstu dažādus deguna defektus: iedzimtus vai radušos traumas, slimības rezultātā.

Rinoplastika (plastiskā deguna operācija) klīnikā ir ķirurģiska operācija, lai labotu vai novērstu dažādus deguna defektus: iedzimtus vai radušos traumas, slimības rezultātā.

Rinoplastikas veidi

  • Rekonstruktīvā rinoplastika ārstē deguna kaulainos, skrimšļainos vai mīkstos audus, kas ir bojāti, deformēti vai zaudēti;
  • Funkcionālā rinoplastika tiek veikta, lai uzlabotu deguna eju caurlaidību pacientiem ar elpošanas grūtībām degunā;
  • Estētiskā rinoplastika tiek veikta, lai mainītu deguna formu un izmēru

Vai ir svarīgi, kāds ir pacienta vecums?

Deguna audu veidošanās ir pabeigta līdz 18 gadu vecumam. Līdz šim vecumam deguna forma un izmērs var būtiski mainīties, tāpēc nav iespējams objektīvi noteikt, vai ir vai nav indicēta rinoplastika. Tāpēc rinoplastiku veic tikai pilngadību sasniegušiem pacientiem. Katrā gadījumā par rinoplastikas piemērotību un iespēju lemj plastiskais ķirurgs, pamatojoties uz rūpīgu izmeklēšanu un testu rezultātiem.

Kādus defektus var novērst ar rinoplastiku

Rinoplastika ir ieteicama šādu iedzimtu vai iegūtu estētisku defektu korekcijai.

  • deguna aizmugures formas korekcija;
  • Nāsu izmēru samazināšana vai spārnu korekcija;
  • Deguna gala formas korekcija;
  • Deguna mugurpuses platuma samazināšana;
  • Visu citu deguna un starpsienas nepilnību, tostarp traumu radītu deformāciju un deformāciju, korekcija.

Ķirurģija, lai noņemtu āķveida degunus

Viena no populārākajām operācijām mūsu klīnikā ir deguna āķu noņemšana. Procedūras laikā tiek noņemts liekais kauls un skrimšļi tādā apjomā, kāds nepieciešams, lai iegūtu pareizu, labi definētu profilu.

Deguna korekcija

Bieži vien ideālu deguna formu var panākt, vienkārši samazinot starpsienas garumu. Parasti šī rinoplastika neskar kaulu, ķirurgs tikai noņem daļu no starpsienas skrimšļa. Vienlaikus deguna gals tiek nedaudz pacelts, uzlabojot pacienta profilu. Iejaukšanās tiek veikta, izmantojot slēgtu un atvērtu pieeju caur nāsīm, un neatstāj nekādas pēdas uz sejas.

Āķveidīgs vai āķveidīgs deguns ir sekas pārmērīgam sānu skrimšļu platumam, kas atrodas pie deguna gala. Klīnikā no šīs problēmas atbrīvosies, maigi tos pārveidojot. Liekais skrimšļa gabals tiks noņemts un atlikušais skrimšļa gabals tiks sašūts kopā.

13.11.2022 , 16:45

Пресс-релиз,