Daugavpils novadā cilvēkus ar īpašām vajadzībām iesaistīs radošā darbībā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils novadā tiek turpināta Latvijas un Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas realizācija, kura šoreiz skars cilvēkus ar īpašām vajadzībām. Šo informāciju nesenā preses konferencē paziņoja Daugavpils novada Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne.

Jaunā projekta nosaukums ir „Jaunrade – mana cerība” un tas tiks īstenots sadarbībā ar Zarasu Kultūras centru. Kā zināms, mūsu kaimiņi lietuvieši ir ļoti ieinteresēti sadarbībā gan ar Daugavpili, gan ar Daugavpils novadu.

Pēc Ināras Mukānes vārdiem, mūsu novada 50 iedzīvotāji piedalīsies šajā projektā, tā ir aptuveni trešā daļa no visiem novadā dzīvojošiem cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Projekta mērķis ir palīdzēt cilvēkam realizēt savu radošo potenciālu, attīstīt jaunas spējas, atklāt sev apkārtējo pasauli, neskatoties ne uz ko neieslēgties sevī. Projekta ietvaros tā dalībnieki apmeklēs Višķu pagasta Eiropas deju klasi un koka apstrādes klasi, bet Demenē viņu uzmanībai tiks piedāvāta moderno deju radošā darbnīca.

Pēc nedēļas – 13., 14. un 15.jūlijā – Raiņa muzejā Berķenelē notiks mākslinieku plenērs, kas pulcēs kopā visus projekta dalībniekus un citus cilvēkus. Viņi kopīgi nodarbosies ar jaunradi – gleznos, izgatavos izstrādājumus no koka un māla. Labākie darbi tiks izstādīti programmas noslēguma pasākumā, kas notiks Lietuvā.
Kā arī visi projekta „Jaunrade – mana cerība” dalībnieki augustā tiks uzaicināti uz Višķos renovētās estrādes svinīgu atklāšanas ceremoniju, kur skatītājus sagaida vairāki interesanti pasākumi – izstādes, teātra iestudējumi, amatnieku tirdziņš, radošās darbnīcas, sporta sacensības un koncerts ar Latvijā slavenu mūziķu piedalīšanos.

Projekta kopējā summa sastāda 67 416 latus.


Написать комментарий