Pasaka par Ludzas pili 3D formātā

foto: ludza.lv
foto: ludza.lv

Šī gada 29. aprīlī ludzāniešiem un pilsētas viesiem tika pasniegta skaista dāvana – iespēja pabūt 3D pasakā Ludzas Livonijas pilī viduslaikos, ziņo Ludzas novada portāls.

Ludzas pilskalnā sapulcējās daudz interesentu un speciālistu, lai piedalītos unikāla vēstures rekonstrukcijas projekta atklāšanā. Igaunijas, Latvijas un Krievijas pārrobežu sadarbības programmas Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta 2007 – 2013. gadam ietvaros pārrobežu sadarbības projektā „Tour de Latgale and Pskov” (proj. Nr. ESTLATRUS/1.3./ELRI-129/2011/08), kas realizēts ar Latgales Reģiona attīstības aģentūras un Ludzas pilsētas domes atbalstu, iesaistītājs partneri no St.Pēterburgas , vietējie speciālisti un izveidoja speciālu programmu PILIGRIMS XXI, kur piedāvāja iespēju planšetdatorā redzēt un dzirdēt Ludzas Livonijas ordeņa celto pili un dzirdēt stāstu latgaļu, latviešu, angļu ,vai krievu valodās par seno pili, tās iekārtojumu un dzīvi, tās iedzīvotājiem, par likteņiem laikmetu griežos , kā arī par seno un mūsdienu Ludzu , par pakalpojumiem tūristiem, objektiem, naktsmītnēm, kafejnīcām. Audio/ video ekskursija a planšetdatoru, kur nozīmīgā, toreiz varenā viduslaiku Livonijas ordeņa aizsardzības pils apskatāma uz vietas Ludzas pilskalnā attiecīgā mērogā gan no iekšienes gan ārpuses. Iespaidīga klātesamības sajūta! Par ekskursiju jāinteresējas Ludzas novada Tūrisma informācijas centrā.

Šī ir pirmā tieši šāda veida mobilā aplikācija Eiropā valstīs, kas tiek balstīta uz virtuāli papildinātās realitātes tehnoloģijām un kas ļauj tās lietotājam ar planšetdatora palīdzību atgriezties vairākus simtus gadu atpakaļ ,kur it kā tiek uzlaikots senais pils izskats uz esošam drupām reālā vidē, dažādos gadalaikos un gaismās. Iespējams nākotnē šādi piedāvājumi būs ikdiena, jo sniedz tūristam iespaidīgu emociju klāstu un zināšanas atraktīvā veidā.


Написать комментарий