Ministre: Valsts neplāno pārņemt Daugavpils reģionālo slimnīcu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā ir zināms, Latvijas reģionālās slimnīcas jau ilgu laiku atrodas izdzīvošanas stadijā – iestādes samazina sniegto pakalpojumu skaitu un cenšas ekonomēt, kā to prasa Veselības ministrija. Nesen masu informācijas līdzekļos izskanēja informācija, ka reģionālo slimnīcu finanšu stāvoklis varētu uzlaboties, ja tās pārņemtu Veselības ministrija.

Cik reāla ir šī iespēja un kādas pozitīvās pārmaiņas tādā gadījumā notiktu Daugavpils slimnīcā, interesējās portāls Gorod.lv sarunā ar Latvijas Veselības ministri Ingrīdu Circeni, kas pagājušajā piektdienā apmeklēja ar vizīti mūsu pilsētu.

Ministre paziņoja, ka valsts neplāno pārņemt Daugavpils reģionālo slimnīcu. Kā norādīja I.Circene, iespējams, ka pārņemšana nekaitētu, tieši otrādi – uzlabotu slimnīcas iespējas. Pirmkārt, slimnīcas atrašanās vieta netiktu mainīta, un darbinieki turpinātu strādāt. Ienākumi no nodokļu maksātājiem arī nemainītos. Ministre norādīja, ka, ja tiktu izveidota stacionāru neatliekamās palīdzības vienota sistēma, iespējams, ka no valsts puses varētu saņemt lielākas investīcijas un palielinātos plānoto iepirkumu skaits.

„Uz doto brīdi šajā sakarā mēs neesam sākuši diskusiju. Taču, iespējams, ir vērts to apspriest. No pašvaldības vadības puses šādu priekšlikumu nebija”, - paziņoja I.Circene, piebilstot, ka jebkurā gadījumā viņa ir par to, lai uzlabotu medicīniskās aprūpes un jauno tehnoloģiju pieejamību.


Написать комментарий