Tallinā ar vienīgo koncertu Baltijā uzstāsies Feista

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Kanādiešu dziedātāja Feista ar vienīgo koncertu Baltijas valstīs augustā vidū uzstāsies "Tallinā", portālu "Delfi" informēja vieni no koncerta rīkotājiem - festivāla "Positivus" organizatori.

Prestižajai "Grammy" balvai nominētā kanādiešu dziedātāja šogad sniegs savu vienīgo koncertu Baltijā, burvīgajā Tallinas "Kadriorg" vēstures muzeja Ziedu Dārzā. Koncerts notiks 2012. gada 13. augustā Feistas "Metals" tūres ietvaros. Biļetes Latvijā un Igaunijā būs pieejamas no ceturtdienas, 31.maija, pulksten 10 Piletilevi biļešu portālā. Biļešu cenas – 25 līdz 35 eiro, taču pirmās 100 biļetes tiks pārdotas par 20 eiro. Kopumā tiks pārdotas 1000 biļetes Latvijā un Igaunijā.

Dziesminiece Leslija Feista (Leslie Feist) savu muzikālo solo karjeru uzsāka 1999. gadā ar debijas albumu "Monarch" izdošanu. Ieraksta laikā Feista pievienojās Toronto indie roka apvienībai "Broken Social Scene". Abi nākamie Feist albumi "Let It Die" (2004) un "The Reminder" (2007) tika pārdoti vairāk nekā 2,5 miljonos kopiju, nodrošinot māksliniecei pozitīvas mūzikas kritiķu atsauksmes. Albumos jūtama folka, džeza, sapņainā franču popa un disko ietekme.

"Let It Die" māksliniecei nopelnīja līdz šim lielāko atzinību – divas "Juno Awards" jeb "Kanādas Grammy" balvas nominācijas "Labākās jaunās mākslinieces" un "Labākā alternatīvā rokalbuma" kategorijās 2005. gadā.

Feistas trešais soloalbums "The Reminder" (2007) bija nominēts četrām "Grammy" balvām, ieguva sešas Juno balvas un tika iekļauts "Music Prize Shortlist" balvu laureātu pulkā. Dziedātāja ir ierakstījusi cover albumu kopā ar Beck, veidojusi ierakstus ar Wilco, kā arī kopā ar režisoru Antoniju Seku (Anthony Seck) radījusi dokumentālu filmu par albuma "The Reminder" tapšanā iesaistītajiem māksliniekiem . Šī albuma otrais singls "1234" kļuva par pārsteidzošu hitu pēc tam, kad tika izmantots "Apple iPod Nano" reklāmā. "The Reminder" atnesa Feistai starptautisku atpazīstamību, uzticamus fanus, kā arī nopelnīja māksliniecei platīna sertifikātu.

2011. gada septembrī tika izdots mākslinieces ceturtais studijas albums "Metals", par kuru Feista saņēma divas "Juno" balvas 2012. gada ceremonijā nominācijās "Gada māksliniece" un "Pieaugušo alternatīvā gada albums".

Dziesmas albumā "Metals" ir ar plašas amplitūdas skanējumu – no zemiem dārdiem un mainīgām noskaņām līdz brutālām un intensīvām skaņām, kas atgādina pērkondārdu.


Написать комментарий