25 procenti britu nezina, ka piens tek no govīm

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Lai gan Lielbritānija ir Ņūtona, Čērčila, Čosera, Vila Šekspīra, Kīta Mārlova un Alistera Kraulija dzimtene, šķiet, ka dižā britu nācija sāk līdzināties visām pārējām tautām, kas jau sen slīgst tumsonībā – kāds nesen veikts pētījums liecina: ceturtā daļa britu nezina, ka piens nāk no govīm.

Pētījumā tika aptaujāti divi tūkstoši britu vecumā no 16 līdz 23 gadiem, un aptaujas rezultāti izrādījās visai pārsteidzoši - piemēram, trešā daļa britu nezina, kā rodas vistu olas, turklāt katrs desmitais uzskata, ka vistu olas tiek saplūktas kviešu laukā.

Tāpat noskaidrots, ka trešā daļa britu atsakās ticēt, ka bekons tiek gatavots no cūkas gaļas, un šī pārtikas produkta izcelsmi saista ar visneiedomājamākajiem brīnumiem - tikai ne ar cūkām.

"Mēs bieži esam dzirdējuši ziņojumus, ka mūsu tautiešu vidū krītas zināšanas par ēdiena izcelsmi, bet šis jaunais pētījums liecina, ka situācija sāk kļūt dramatiska," izteikusies pētījuma vadītāja Kerolaina Dramonda.

Viņa pastāstījusi, ka daudzi jaunieši vienkārši nesaskata nekādu sakaru starp dzīvniekiem un produktiem, kurus viņi ēd pusdienās, turklāt situāciju neglābjot pat tas, ja viņiem tiek rādītas bildītes ar zvēriņiem.


Написать комментарий