Sportiskā 'Mazda MX-5 GT' ar trim sekundēm līdz simtam

publicitātes foto
publicitātes foto

Kompānija "Mazda" šajā nedēļas nogalē notiekošajā Gudvudas Ātruma festivālā, Lielbritānijā, prezentēs "Mazda MX-5" modeļa īpaši sportiskās modifikācijas prototipu "GT Concept". Šajā pasākumā ražotājs izzinās apmeklētāju domas par šo spēkratu un pēc tam, iespējams, to ieviesīs arī sērijveida ražošanā.

"Mazda MX-5 GT Concept" izgatavota sadarbībā ar motorsporta uzņēmumu "Jota Sport". Automobilis aprīkots ar divlitru atmosfērisko benzīna dzinēju, kā jauda no standarta modeļa 160 zirgspēkiem palielināta līdz 205 ZS. Motors sajūgts ar tādu pašu sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu kā standarta rodsterā.

Līdz 60 jūdzēm stundā (96 km/h) šis sportiskais prototips paātrinās trijās sekundēs un maksimāli sasniedz 256 km/h.

Vēl "Mazda MX-5 GT Concept" atšķiras ar virsbūves papildus aerodinamiskajiem elementiem, kas izgatavoti no oglekļa šķiedras. Piemēram, priekšējā bufera uzlika, aizmugurējais difuzors un spoileris. Tāpat spēkratam ir regulējama balstiekārta, sportiskāka skanējuma izplūdes sistēma, "Recaro" sēdekļi un oriģināla dizaina riteņu diski ar "Falken" riepām.

Atgādinām, ka pērnā gada pavasarī "Jota Sport" izgatavoja "Mazda MX-5" sacīkšu versiju "GT", ar ko piedalīties auto sacensībās.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий