M.Laudiņš: Parādi par apkuri Daugavpilī netiek segti tik aktīvi, kā agrāk

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šogad apkures sezonas sākumā daugavpiliešu parādi uzņēmumam „Daugavpils siltumtīkli” sastādīja vairāk nekā 2 miljonus latu. Siltumapgādes uzņēmuma vadītājs Māris Laudiņš paziņoja, ka klientu kopējā parāda summa uz šī gada 1.oktobri sastāda 2 224 595 latus, no kuriem lielākā daļa ir fizisko personu parādi un nedaudz vairāk par 100 tūkstošiem latu – juridisko personu parādi.

Uzņēmuma vadība ziņo, ka pēdējā mēneša laikā klientu parādi tika samazināti par 110,4 tūkstošiem latu, turklāt parādu dzēšanas rādītāji salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem ir pasliktinājušies. Ja 2010.gadā līdz 1.oktobrim parādu segšanai tika samaksāti 860 tūkstoši latu, 2011.gadā – 800, tad šogad – tikai 723 tūkstoši latu.

Neskatoties uz klientu parādiem, uzņēmums „Daugavpils siltumtīkli” nav parādā piegādātājiem un tā rīcībā ir uzkrājumi, kas ļauj uzsākt apkures sezonu laicīgi, kā arī veikt ieplānotos remontdarbus starpsezonu posmos.

M.Laudiņš atzīmēja, ka uzņēmums redz, ka cilvēki cenšas atmaksāt parādus, noslēdzot dažādas vienošanās ar uzņēmumu. Tomēr šobrīd atmaksātās summas nav lielas, bet, ja oktobris šogad būs pietiekami silts, iespējams, ka arī šajā mēnesī daļa parādu tiks atmaksāta.


Написать комментарий