Ražošanas pieaugums Daugavpilī nodrošina tikai nelielu pilsētas budžeta palielinājumu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pilsētas dome ir publicējusi tradicionālo atskaiti par ekonomikas attīstību mūsu pilsētā. Ekonomisko rādītāju vidū – rūpniecība, būvniecība, dzelzceļš un bezdarbs.

Daugavpils pilsētas domes Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins portālam Gorod.lv paziņoja, ka ražošanas pieaugums vērojams nozarēs un uzņēmumos, kur tiek nopietni domāts par attīstību un tiek ieguldīti līdzekļi ražošanas modernizācijā. Kritums vērojams nozarē, kuras tirgus ir pārpildīts.

Daugavpilī veiksmīgi darbojas vairākas ražošanas nozares, kurās ražotās produkcijas apjoms arvien palielinās. V.Nadeždins atzīmēja, ka vairāku uzņēmumu produkcija (izņemot pārtikas produkciju) tiek eksportēta, tomēr tas nenozīmē, ka pilsētas budžets tiek papildināts uz ienākumu rēķina: šajā gadījumā pilsēta saņem tikai ienākuma nodokli un nekustamā īpašuma nodokli. Pārējie līdzekļi papildina valsts budžetu.

Saražotās  produkcijas apjoms pilsētā  šī gada 9 mēnešos, salīdzinot ar 2011.gada 9 mēnešiem, ir palielinājies par 12,3%. 12% pieaugums vērojams pārtikas rūpniecība, kur rezultātu devusi SIA „Daugavpils gaļas kombināts” un AS „Latvijas maiznieks” rekonstrukcija.

Stabili strādā metālapstrādes sektors, kā arī ķīmisko šķiedru un to izstrādājumu ražošanas uzņēmumi, būvmateriālu ražotāji. Kabeļu savienojumu ražotāji ir palielinājuši produkcijas apjomu par 14%, arī tas ir uzņēmuma rekonstrukcijas rezultāts.

Kritums vērojams šūšanas nozarē, kur vidējais produkcijas apjoms sastāda tikai 65% no pagājušā gada līmeņa. Strādājošo skaits rūpniecībā ir pieaudzis par 4% un rūpniecība pašlaik strādā 6685 cilvēki.

Strādājošo skaits būvniecībā dažādu iemeslu dēļ samazinājies par 30%. Latvijas dzelzceļa struktūra turpina attīstīties, bezdarba līmenis pilsētā turpina samazināties.


Написать комментарий