Olimpisko spēļu dēļ varētu mainīt 2014.gada pasaules hokeja čempionāta formātu

foto sweden.se
foto sweden.se

2014.gada Soču ziemas olimpisko spēļu dēļ varētu tikt mainīts tā gada pasaules hokeja čempionāta izspēles formāts, vēsta Krievijas izdevums "Izvestija".

2014.gadā pasaules čempionāts notiks Baltkrievijā un Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) apzinās, ka pēc olimpiādes par šo turnīru būs maza interese. Tāpat laikraksta rīcībā ir informācija, ka pasaules čempionāts Baltkrievijā varētu tikt atcelts.

"Protams, ka interese par pasaules čempionātu trīs mēnešus pēc olimpiādes būs maza. IIHF kongresā šis jautājums tika apspriests. Kā viens no risinājumiem izskanēja jauna čempionāta formāta izveidošana. Līdz šim nekādas izmaiņas nav notikušas, bet jautājums ir aktuāls. Vairākas valstis piedāvā pasaules čempionātu aizstāt ar Eiropas koncepciju, jo ASV un Kanāda savas komandas varētu neatsūtīt. Tāpat čempionātu varētu atcelt," situāciju skaidroja Krievijas hokeja federācijas izpilddirektors Valērijs Fesjuks.

Baltkrievijā cer, ka čempionāta formāts netiks izmainīts un ka neviena valsts neboikotēs gaidāmo turnīru. Atgādinām, ka Eiroparlamets aicināja atņemt Baltkrievijai čempionāta rīkošanas tiesības cilvēktiesību pārkāpumu dēļ.

"Kādā formātā notiks pasaules čempionāts Baltkrievijā tiks nolemts 2013.gada IIHF sanāksmē Zviedrijā. Visticamāk, formāts tiks pielāgots olimpiādei," teikts Baltkrievijas hokeja federācijas paziņojumā.


Написать комментарий