Lielbritānijā plāno legalizēt vieglās narkotikas

foto formosatravel.net
foto formosatravel.net

Lielbritānijas Iekšlietu speciālās komitejas pārstāvji piekrīt tam faktam, ka spēkā esošie normatīvie akti neatbilst mūsdienu prasībām un cīņā pret narkotikām nepilda pilnīgi savus uzdevumus un funkcijas.

Viens no parlamenta pārstāvjiem apgalvo, ka komiteja atzīst, ka spēkā esošie normatīvie akti ir zaudējuši savu ietekmi jau pagājušā gadsimta 70-jos gados, tāpēc tiek veikta bezjēdzīga cīņa ar vieglajām narkotikām. Pasaulē jau eksistē vairāki narkotiku veidi, kuri ir legalizēti un atrodas valsts kontrolē.

Vēl no 1971.gada Lielbritānijā ir aizliegta ekstazī, kokaīna, heroīna, LSD,  kreka, halucinogēno sēņu lietošana. Par minētām narkotikām draud cietumsods no 7 gadiem līdz mūža ieslodzījumam. Par B klases narkotiku glabāšanu Lielbritānijas krimināllikums paredz cietuma ieslodzījumu no 5 līdz 14 gadiem.

Deputāti veica grozījumus Portugāles normatīvajos aktos un saskaņā ar tiem narkotiku glabāšana nelielos apmēros nav kvalificējams pēc krimināllikuma, bet gan tiek uzskatīts kā administratīvais pārkāpums.  Pēc šiem grozījumiem attiecīgajos likumos ir samzinājies zādzību, laupīšanu skaits un HIV inficēto skaits caur šlircēm.
Kaut gan komitejas rekomendācijām nav obligātā juridiskā rakstura, toties  komiteja veiks atskaiti šajā jautājumā līdz 2015.gadam.


Написать комментарий