Vešņakovs: Skaitīt okupācijas radītos zaudējumus nav jēgas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas izveidotā komisija padomju okupācijas radīto zaudējumu aprēķināšanai nav perspektīva, intervijā radio „Baltcom” paziņoja Krievijas Federācijas vēstnieks Rīgā Aleksandrs Vešņakovs.

„Nepietiekama finansējuma dēļ šīs komisijas darbs tika apturēts. 2012.gadā Latvijas valdība un Saeima atrada naudu un nolēma, ka šīs komisija, kurai nav nekādas perspektīvas, ir jāatjauno. Tas nav tas, kas spēs uzlabot attiecības starp mūsu valstīm. Vēl vairāk, tā var kļūt par vienu no elementiem, kas šīs attiecības sarežģī,” skaidroja Vešņakovs.

Komisija tika izveidota 2005.gadā pēc Latvijas valdības iniciatīvas, lai aprēķinātu zaudējumus, kas radušies laikā no 1940.gada līdz 1991.gada, kad Latviju bija okupējusi Padomju Savienība. Savas darbības laikā komisija iesniedza valdībā ziņojumu, kurā norādīja, ka zaudējumi, kuri Latvijai radušies laikā, kamēr tā atradās PSRS sastāvā, var pārsniegt 100 miljardus latu. 2009.gadā komisijas darbs tika pārtrauks ekonomiskās krīzes dēļ. 2012.gada novembrī komisija darbu atsāka.


Написать комментарий