KNAB nesniedz jaunu informāciju par iespējamo kukuļošanu Daugavpilī

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Šā gada 7.februārī plašsaziņas līdzekļi saņēma pirmo un pagaidām vienīgo Korupcijas novērošanas un apkarošanas biroja (KNAB) oficiālo preses relīzi par iespējamo kukuļošanu saistībā ar „Daugavpils siltumtīklu” projektiem.

Šobrīd KNAB nesniedz jaunu informāciju, pat neatbild uz pieprasījumiem.

Uz portāla Gorod.lv pieprasījumu KNAB preses dienests atbildēja, ka šobrīd Birojam nav jaunās informācijas, kas varētu tikt publicēta. Tādējādi, palika neatbildēti jautājumi par to, cik tālu ir ticis izmeklēšanas process, vai konstatēti jaunie pierādījumi un tika apstiprināti jau esošie, kad, spriežot pēc lietas apjoma, varētu tikt pieņemts lēmums.

Kā ziņots, šāda veida izmeklēšanas var notikt gadiem ilgi, tomēr bija gadījumi, kad nozieguma sastāvs netika konstatēts un lietas tika slēgtas. Tikmēr notiek izmeklēšana un Daugavpils amatpersonas ir tikai aizdomās turētie, „aiz rokas” neviens netika noķerts.

KNAB norāda, ka ikviens uzskatāms par nevainīgu, iekams viņa vaina nav atzīta saskaņā ar likumu.

Piebildīsim, ka, piemēram, ņemot vērā to, ka pagājušā gada augustā aizdomās turētajam studentes no Daugavpils slepkavībā tika piemērots drošības līdzeklis – paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu, lēmums par drošības līdzekļa apcietinājuma nemainīšanu mēra vietniekam, kurš ir aizdomās turētais kukuļošanas lietā, izskatās dīvaini.  


Написать комментарий