Japāņu zinātnieks pastāstīs daugavpiliešiem par kosmosa izpēti 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 21.februārī, Daugavpils universitātē notiks ļoti interesants pasākums – studentu, pasniedzēju un skolēnu priekšā ar lekcijām uzstāsies Japānas Kosmosa izpētes centra JAXA zinātnieks Dr.ph. Tamotsu Nakano (Tamotsu Nakano).

DU Sistemātiskās bioloģijas institūta pārstāve Digna Pilāte portālam Gorod.lv pastāstīja, ka visi interesenti tiek aicināti apmeklēt lekcijas par kosmosu. Japāņu zinātnieks uzstāsies ar vairākām lekcijām. Pirmajā lekcijā tiks stāstīts par kosmosa izpēti, tā ir domāta plašākam klausītāju lokam un netiks pārslogota ar zinātnisko terminoloģiju. Savukārt pārējās divas lekcijas būs domātas zinošākai publikai un to ietvaros tiks stāstīts par japāņu zinātnieku kosmosa izpētes specifiku.

Japāņu profesora lekcijas notiek viņa divu dienu vizītes ietvaros. Jāatzīmē, ka Japānas Kosmosa izpētes centrs JAXA vēlas sadarboties ar lielāku Latgales augstskolu, tāpēc izteica vēlmi apmeklēt mūsu universitāti. Latvija ir vienīgā Austrumeiropas valsts, kas atsaucās Japānas Kosmosa izpētes centra JAXA aicinājumam sadarboties. DU pārstāvji cer uz veiksmīgu sadarbību un plāno, ka šā gada aprīlī universitāti apmeklēs vēl viens Japānas Kosmosa izpētes centra JAXA zinātnieks.

Lekcija notiks šodien, 21.februārī, plkst.13:00. Priekšlasījumu tēmas atrodamas šeit.

Japānas Kosmosa izpētes centra JAXA pārziņā ir Japānas kosmosa un aviācijas programma, tam ir iespēja palaist Zemes mākslīgos pavadoņus un automātiskās starpplanētu stacijas, centrs piedalās Starptautiskās kosmosa stacijas programmā, kā arī plāno nodarboties ar Mēness izpēti.


Написать комментарий

Oho, žēl, ka neesam Daugavpilī šobrīd.