Daugavpils teātrim pasniegta latgaliešu kultūras Gada balva «Boņuks 2012»

foto: Daugavpils teātris
foto: Daugavpils teātris

Daugavpils teātra Oļega Šapošņikova režisētais uzvedums „Vosorys saulgrīžu burvesteibys” pēc Viljama Šekspīra lugas motīviem saņēmis Gada balvu „Boņuks 2012”.

Šī gada balva tiek pasniegta jau sesto gadu, tās dibinātāji ir Latgales pašvaldības un sabiedriskās organizācijas, kuru mērķis ir latgaliešu kultūras tradīciju attīstība un popularizēšana gan reģionā, gan ārpus tā robežām.

Daugavpils teātra sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Krūtkrāmelis portālam Gorod.lv pastāstīja, ka svinīgā balvas pasniegšanas ceremonija notika svētdien, 24.februārī. Mūsu teātra izrāde tika atzīta par labāko projektu, kas popularizē latgaliešu kultūru.

Pēc sabiedrisko attiecību speciālista domām, šī balva esot pelnītā. Iestudējumu apmeklējis liels skatītāju skaits, turklāt, lai noskatītos Šekspīra lugu latgaliešu valodā, uz teātri brauc pat no Talsiem un Valmieras.

„Mūsu iestudējums piesaistījis skatītāju uzmanību un tas nav nejauši: šajā ziņā esam pirmie pasaulē. Iestudējumā tika piedāvāts slavenās lugas neparasts redzējums, sajaukti žanri, stili, tā ir eklektika. Skatītājus pārsteidz itin viss: aktieru spēle, horeogrāfija, mūzika, komiskā un traģiskā savijums”, - uzskata Jānis Krūtkrāmelis.

Tā nav pirmā teātrim piešķirtā balva, 2010.gadā Daugavpils teātra uzvedums „Klepernīku pgosta zvaigzne” tika atzīts par labāko gada projektu latgaliešu kultūrā.

 



Написать комментарий