Starptautiskās teātra dienas ietvaros Poļu namā plāno parādīt jauno izrādi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

27.martā, visā pasaulē teātru darbinieki atzīmēs savus profesionālos svētkus, tie jau norisinās vairākus desmitus gadus un galvenais mērķis ir nostiprināt draudzību starp pasaules iedzīvotājiem

Poļu kultūras centrs nolēma veltīt šo nedēļu visiem teātra cienītājiem Daugavpilī.

Poļu namā Valsts poļu ģimnāzijas skolēniem jauniešu teatrālā studija „Jaunrades prizma” rādīs izrādi „Sniega karaliene” pēc Kristiāna Andersena pasakas motīviem.

Pirmizrāde būs rādīta dažādu vecuma grupu skatītājiem, trešdien,20.martā 12.00 izrāde būs rādīta 1.-3.klases skolēniem, 21.martā plkst.14.00 4.-6.klases skolēniem. Ceturtdienas vakarā jau pieaugušie varēs novērtēt jauno talantu uzstāšanos, izrāde sāksies 17.30. Uz izrādi tiek aicināti ne tikai skolēnu vecāki, bet arī visi, kuri vēlās.

Poļu nama priekšsēdētāja Žanna Stanķeviča portālam Gorod.lv pastāstīja, ka jau vairāk nekā trīs gadus teātra studijas režisore ir ģimnāzijas bijušā skolniece, aktrise Milena Rožanska. Bērni tiek iepazīstināti ne tikai ar pasaules literatūras šedevriem, bet arī apmāca bērnus aktiermākslu. Studijas dalībnieki var labāk iemācīties poļu valodu, jo visas izrādes ir poļu valodā.

Katru gadu pirms starptautiskās teātra dienas teatrālā studija „Jaunrades prizma” rīko pirmizrādes. Izrāžu organizatori cer, ka arī šoreiz izrāde iepatiksies skatītājiem. Poļu nama apmeklētājiem ir unikāla iespēja redzēt izrādi savu senču valodā un iepazīties ar poļu autoru darbiem.

Pagājušajā gadā studijas aktieri demonstrēja slaveno poļu dzejnieku Janas Bžehvas un Juliāna Tuvima darbu interpretāciju.


Написать комментарий