Daugavpils iedzīvotāji svētku laikā varēs sacīkstēties ar Lieldienu olām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pašpārvalde cenšas, lai Lieldienas mūsu iedzīvotājiem un ciemiņiem kļūtu pa īstam neaizmirstamas, tādēļ organizē vairumu dažādu pasākumu.

"Kā nesenā prese konferencē pastāstīja vice-mērs Līvija Jankovska, otrajā svētku dienā, pirmdien, 1.aprīlī, Vienības namā tieši pēcpusdienā sāksies pasākums ar nosaukumu „Ripo, ripo Lieldieniņas”, kuru atklās tautas mūzikas „Rakari” koncerts.

Svētku turpinājumā visi, kas vēlas, varēs piedalīties ne tikai olu krāsošanā, bet arī īstā olu olimpiādē, kuras dalībniekiem tiks dota iespēja sacīkstēties ar mājas Lieldienu olām. Starp citu, nomināciju, kurās varēs uzvarēt to īpašnieki, ir daudz. Stingra, taču kompetenta žūrija izvēlēsies visskaistāko, visstiprāko, vislielāko un vismazāko olu.

Tāpat, tie, kuri piedalīsies senajā Lieldienu rotaļā – olu ripināšanā, kas zemniekiem simbolizē akmeni, ripojošu pa zārku pirms Kristus augšāmcelšanās, varēs iegūt arī vistālāk ripojošas olas titulu.

Visu konkursu uzvarētāji tiks apbalvoti ar saldām balvām un praktiski ar olimpiskām medaļām. tā kā, ja vēlaties jautri pavadīt brīvu svētku dienu, nesēdiet mājās, bet gan apmeklējiet jautro pasākumu, ņemot līdzi krāsotās Lieldienu olas.


Написать комментарий