Fitch pazemināja Lielbritānijas pozīcijas kredītu reitingā

foto: legality.kiev.ua
foto: legality.kiev.ua

Starptautiskā reitingu aģentūra Fitch Ratings par vienu pozīciju pazemināja Lielbritāniju kredītu reitingā, no AAA līdz AA+ pozīcijai, ziņo portāls top.rbc.ru

Fitch eksperte atzīmēja, ka pozīciju pazemināšana reitingā liecina par Lielbritānijas ekonomikas pavājināšanos, valsts parāds sāks samazināties tikai 2016.-2017.gadā, bet ne 2015.-2016.gadā, kā bija ziņots agrāk.

Lielbritānijas pozīciju pamazināšanu ietekmēja arī valsts budžeta deficīts un lēna valsts ekonomikas attīstība. Tā 2013. un 2014.gadā ekonomikas izaugsme būs tikai 0.8% un 1.8% atbilstoši. Fitch uzskatīja, ka šie rādītāji būs 1,5% un 2%  atbilstoši.

Budžeta deficīts sastāda 7,4%, saskaņā ar Fitch datiem līdz 2015.gadam valsts budžeta deficīta summa samazināsies tikai līdz 6%.

Fitch analītiķi atzīmēja, ka Lielbritānijai ir augsts ekonomikas attīstības līmenis un ir politiskā stabilitāte. Visi šie rādītāji ir atspoguļoti pozīcijā AA+.

Fitch apskatīja Lielbritānijas reitingu par 2013.gadu 22.martu.

Atgādinām, ka jau agrāk Lielbritānijas pozīcijas no Aaa līdz Aa1 pazemināja starptautiskā reitingu aģentūra Moody’s Investors Service.

 


Написать комментарий