Vērmontas štatā atļāva veikt eitanāziju

foto: anspress.com
foto: anspress.com

Vērmontas štatā 13.maijā bija apstiprināts likumprojekts par eitanāziju, ziņo portāls www.topnews24.ru. Likumprojektu atbalstīja 75 deputāti, pret bija 65.

Tuvākajā laikā šo likumprojektu parakstīs štata gubernators Pīters Sāmlins, kurš arī ierosināja šo likumprojekta izstrādi.
Pēc tā, kad likumprojektu parakstīs gubernators tas stāsies spēkā. Vērmontas štats ir ceturtais štats, kurā legalizēja eitanāziju. 1997.gadā eitanāziju legalizēja Oregonas štatā, pēc tam pievienojās Vašingtona un Montanas štats.

Vērmontas štats izstrādājot šo likumprojektu, sekoja Oregonas likuma izveidotajam modelim, kurš paredz kontroli šīs procedūras veikšanas laikā. Likums paredz,  pacientam trīs reizes jāpstiprina to faktu, ka vēlas veikt eitanāziju, tai skaitā arī rakstiskajā formā. Diviem ārstiem ir jāapstiprina šo faktu, to var veikt ja pacientam ir palicis dzīvot mazāk par pusgadu un pacients ir pieskaitāma persona.

Likums nosaka, ka pēc trim gadiem pēc tā, kad likums stāsies spēkā valsts kontrole šajā jautājumā būs mazināta. Izveidotais likumprojekts atbilst Oregonas štata izveidotā likuma modelim.


Написать комментарий