Zanzibārā ar skābi aplietas divas Lielbritānijas brīvprātīgās

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Āfrikas salā Zanzibārā ar skābi aplietas divas brīvprātīgās sievietes no Lielbritānijas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vietējā policija ziņojusi, ka uzbrucēji ar mopēdiem piebrauca sievietēm klāt pilsētas vēsturiskajā centrā un nezināmu iemeslu dēļ aplēja viņas ar skābi. Sievietēm skābe ielieta sejā un trāpījusi arī uz rokām un krūtīm.

Abas 18 gadus vecās sievietes bijušas brīvprātīgās kādā labdarības iestādē Zanzibārā. Cietušās nogādātas ārstēties slimnīcā, taču pagaidām nav skaidrs, cik nopietni abas cietušas.

Zanzibāras policija sacījusi, ka šis ir pirmais gadījums, kad ārzemniekiem uzbrūk šādā veidā. BBC norāda, ka salas attālākajos ciematos, kur tūristi iemaldās reti, vietējie, kuri ir islāma reliģijas pārstāvji, asi reaģē uz tūristu apģērbu, nepietiekamu sejas un ķermeņa piesegšanu. Taču lielākajai salinieku daļai tūristi ir galvenais ienākumu avots un parasti viņi priecājas par to ierašanos un pret viesiem agresīvi neizturas.

Tikmēr Lielbritānijas Ārlietu ministrija savas valsts pilsoņus brīdinājusi par uzbrukuma draudiem Zanzibārā. Ministrijā norādīts, ka bieži tūristiem no rokām izrauj somas, zādzības biežāk notiek iebraucēju iecienītajās pludmalēs.


Написать комментарий