KNAB šefs ierosina disciplinārlietu pret savu vietnieci Strīķi

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Par iespējamu amata pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks otrdien ierosinājis disciplinārlietu pret vietnieci Jutu Strīķi, informē birojā.

Disciplinārlieta ierosināta par to, ka Strīķe, pildot KNAB priekšnieka pienākumus no 1.jūlija līdz 7.jūlijam un no 22.jūlija līdz 30.jūlijam, atcēlusi Strelčenoka rīkojumus.

Viņa atcēlusi 27.jūnija rīkojumu, ar kuru pārbaudes laikā atlaista KNAB galvenā speciāliste, un 27.jūnija rīkojumu, ar kuru Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājai tika piemērots disciplinārsods, kā arī 25.jūlijā izdevusi rīkojumu par izmeklētājas pieņemšanu darbā.

Strelčenoks uzskatīja, ka šīs Strīķes darbības liecina par iespējamu amata pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu, rīkojoties pretēji iestādes interesēm un neatbilstoši tiesību aktiem, neievērojot darba tiesisko attiecību reglamentējošos normatīvos aktus, valsts pārvaldes procesus reglamentējošos normatīvos aktus, par ko paredzēta disciplināratbildība atbilstoši Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumam.

Disciplinārlietas izmeklēšanas komisijai uzdots izmeklēt disciplinārlietu un sagatavot slēdzienu līdz 2013.gada 13.septembrim.

Komisija, ja nepieciešams, dalībai disciplinārkomisijā var pieaicināt citus speciālistus un ekspertus valsts pārvaldes jomā.


Написать комментарий