Daugavpils novadā sarucis maznodrošināto personu skaits

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novadā ir sarucis maznodrošināto personu skaits, šodien, 19.septembrī, paziņoja Daugavpils novada domes Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova. 

Minēto jautājumu apsprieda gan Sociālo un veselības jautājumu komiteja, gan Finanšu komiteja.

Jāatzīmē, ka komitejas izlēma arī nepieciešamību samazināt Sociālā dienesta finansējumu par 22 tūkstošiem latu, minētie līdzekļi tiks novirzīti Daugavpils novada domes budžetā un būs domāti neparedzētiem gadījumiem.

Pēc Annas Jegorovas vārdiem, 2012.gada pirmajos astoņos mēnešos novadā bija 928 maznodrošinātās personas, savukārt šogad novadā dzīvo 911 cilvēki, kuriem ir piešķirts maznodrošinātās personas statuss.

Sociālā dienesta vadītāja paskaidroja, ka maznodrošināto personu skaita samazināšanos varētu izskaidrot ar sociālo darbinieku veiksmīgu darbu, to, ka sociālo darbinieku prioritāte bija motivēt cilvēkus nepaļauties tikai uz sociālajiem pabalstiem.

Maznodrošināto personu skaits sarucis arī tāpēc, ka daļa iedzīvotāju, kuriem piešķirts minētais statuss, devās uz ārzemēm. A.Jegorova minēja dažus šādus piemērus, kad daudzbērnu ģimenes izvēlējās emigrēt uz ārzemēm. Tāpat Daugavpils novada iedzīvotāji darba meklējumos dodas uz citiem valsts reģioniem. Maznodrošināto skaita samazināšanos ietekmēja arī grozījumi noteikumos par GMI pabalta izmaksu.

Deputāti vienbalsīgi nolēma jautājumu par Sociālā dienesta finansējuma samazināšanu nodot izskatīšanai Daugavpils novada domes sēdē.


Написать комментарий