Francijā nosacīti notiesāta bērna māte, kura viņu aizveda uz bērnudārzu ar terorismu atbalstošiem uzrakstiem 1

foto: baltictravelnews.com
foto: baltictravelnews.com

Francijas Apelācijas tiesa piesprieda vietējai iedzīvotājai nosacītu sodu par to, ka viņa savu trīs gadus veco bērnu aizveda uz bērnudārzu ar uzrakstiem: „Džihads dzimis 11. septembrī” un „Es esmu bumba”, ziņo Lenta.ru.

Ar šo lēmumu Apelācijas tiesa atcēla agrāk pieņemto zemāk stāvošās instances lēmumu par visu sievietei izvirzīto apsūdzību atcelšanu, par kuru apelāciju iesniedza prokuratūra.

Bušara Bagura, netradicionālā veidā apģērbtā zēna māte tiesā paskaidroja, ka ar šādu soli gribēja tikai atcelt bērna dzimšanas dienu. Džihads – tā sauc viņas dēlu, tik tiešām ir piedzimis 11. septembrī. Kā viņa paziņoja, uzrakstiem nebija nekā kopīga ar amerikāņiem traģisko datumu un teroraktiem.

Tiesa, ņemot vērā visu iepriekšminēto, tomēr nolēma, ka Baguras darbības saturēja terorisma attaisnošanas pazīmes, par ko viņai tika piespriests nosacīts sods uz vienu mēnesi. Turklāt sievietei nāksies samaksāt sodu 4 tūkstošu eiro apmērā.

Sievietes brālis saņēma tādu pašu soda naudu un divus nosacīta soda mēnešus par to, ka uzdāvināja šo krekliņu. Radinieki tiesā centās pierādīt, ka nekad nav izrādījuši simpātijas teroristiem un pat atzina takta trūkumu šajā situācijā.

Pēc notiesāto advokāta vārdiem viņi apstrīdēs šo lēmumu Francijas Augstākajā tiesā.


Написать комментарий

Nozieguma sastāvs īstenībā ir jau šāda vārda došana, īpaši bērnam kas dzimis tādā datumā.