Šķaunes bērni iepazīst novada centru Dagdu

foto: dagda.lv
foto: dagda.lv

Beidzot ir pienācis 17. septembra rīts. Šķaunes pamatskolas pirmsskolas grupiņas audzēkņi kopā ar 1. un 2. klases skolēniem steidzas ieņemt vietas savā Šķaunes pagasta skolēnu autobusā, ziņo Dagdas novada portāls.

Dodamies rudens ekskursijā, lai iepazītu mūsu novada centru Dagdu.

Pilsētā mūs sagaida viesmīlīgā ekskursijas vadītāja Inese. Pilsētas skvērā pie Domes izpētam trīs plīvojošos karogus un noskaidrojam, kāpēc pilsētai ir dots tāds vārds DAGDA.

Ceļojuma diena ir saulaina un zeltaini rudenīga. Aizstaigājam līdz Jauniešu centram. Tur iepazīstamies ar fantastiskajiem iemītniekiem: pērtiķi, kas izrotā bērniem krāsainus vaigus, dancojošo pelīti, kas aicina izdejoties, un bumbiņzaķi. Tad atmiņai- fotomirklis pie Raganas mājas.

Milzīgs pārsteigums ir redzētais un izbaudītais jauniešu centrā „Parka rozes”, kur interesanti pavadām laiku. Izejot esam pārsteigti, ka pazudis mūsu autobuss un uzradies runājošais tīģeris. Ar interesi vērojam, uz kuru pusi plūst upīte Guščina, un fantazējam, kas dzīvo Dagdas alā.

Visi bērni ar sajūsmu aplūko muzeja „Patria” eksponātus un pirmo reizi mūžā ziedo naudiņu muzeja izaugsmei.

Piestājam arī pie pieminekļa „Sērojošā māte” un akmens, kas veltīts to piemiņai, kas neatgriezās no tālās trimdas – Sibīrijas.

Ekskursija izdevās pietiekami grandioza un aizraujoša visiem bērniem. Visās sejās smaidīja prieks. Mājās atgriezāmies labā garastāvoklī un ar saucieniem „Šķaune!” un „Paldies!”.                                                   



Написать комментарий