Zemestrīces upuru skaits Pakistānā pārsniedz 200; piekrastē izveidojas jauna sala

foto: rus.ruvr.ru
foto: rus.ruvr.ru

Spēcīgajā zemestrīcē, kas otrdien piemeklējusi Pakistānas attālo Beludžistānas provinci, bojā gājuši vismaz 208 cilvēki, bet tūkstoši nakti pavadījuši zem atklātas debess, vēsta raidsabiedrība BBC.

Otrdienas zemestrīce bija tik spēcīga, ka satricinājumi bijuši jūtami Kārāči, Haidārābādu un Indijas galvaspilsētā Deli. Beludžistānas amatpersonas ziņo par 208 bojāgājušajiem un 340 ievainotajiem, bet brīdina, ka skaitļi vēl var pieaugt.

7.7 magnitūdas spēcīgās zemestrīces epicentrs atradās 20 kilometru dziļumā uz ziemeļaustrumiem no Avārānas, liecina ASV Ģeoloģijas dienesta dati.

Pēc spēcīgajiem zemestrīces netālu no Gvādaras ostas no jūras iznirusi jauna sala, stāsta aculiecinieki. Tā ir aptuveni deviņus metrus augsta un 100 metrus gara, informē Gvādaras policijas priekšnieks Pervezs Umrani.

Beludžistāna ir Pakistānas lielākā, bet vismazāk apdzīvotā province, zemestrīces te notiek samērā bieži.

Avārānas rajonā sagruvuši 90% māju, ziņo amatpersonas. Vietējās slimnīcas nespēj tikt galā ar ievainoto skaitu, smagāk cietušie ar helikopteriem evakuēti uz Karāči.

"Gandrīz visas māla mājas ir sagruvušas. Mēs strādājām visu nakti un baidāmies, ka gaismā no drupām izcelsim vēl vairāk bojāgājušo ķermeņu," paziņoja Avārānas pašvaldības pārstāvis Abduls Rašīds Balučs.

Reģiona iedzīvotāji galvenokārt mitinās māla būdās, nedaudzās no betona celtās ēkas ir pārsvarā valsts iestādes, skaidro BBC.

Zemestrīces skartajos rajonos ir izsludināts ārkārtas stāvoklis. No provinces galvaspilsētas Kvetas uz dabas katastrofas skartajiem apgabaliem nosūtītas teltis un medikamenti. Glābšanā iesaistīti vairāk nekā 200 karavīri.


Написать комментарий