Eiro dēļ samazinās ienākošo zvanu bonusi

foto: telegraf.lv
foto: telegraf.lv

Ieviešot eiro tiek pārrēķinātas ne tikai cenas, bet arī tāda ienākošo zvanu bonusi no citu operatoru tīkliem, kādus piedāvā gan mobilo sakaru operators „Bite” tiem klientiem, kas vēl aizvien izmanto BiFri karti, gan "Tele2" priekšapmaksas karte „Zelta zivtiņa”.

Pārrēķinot cenas uz eiro, ienākošā zvana bonuss ir gājis mazumā – ja iepriekš abi operatori nodrošināja ienākošā zvana bonusu (attiecīgi par vienu vai divām sarunu minūrēm) 1 santīma apmērā, tad pēc eiro ieviešanas bonusi būs vien 1 eiro centa lieli.

Rezultātā ienākošo zvanu bonusa vērtība samazināsies par 30%, ņemot vērā, ka viens eiro cents ir mazāk vērtīgs par vienu santīmu. Matemātiskais pārrēķins ir uzņēmumu pusē, taču patērētāju reālais ieguvums tādējādi samazināsies.
Kā norādīts Bites mājas lapā: „Šobrīd bonuss ir 0,01 Ls par vienu ienākošā zvana minūti. Ieviešot eiro, saskaņā ar oficiāli pieņemto valūtas kursu, 0,01 Ls tiek pielīdzināts 0,0142 €. Saskaņā ar LR Eiro ieviešanas kārtības likumu visi skaitļi jānoapaļo, ņemot vērā 2 ciparus aiz komata. Līdz ar to par 1 ienākošā zvana minūti BiFri klientiem maksāsim 0,01 €”
Arī zeltazivtina.lv atrodama informācija, ka „ienākošā zvana bonuss tiek noteikts € 0,01 apmērā par divām sarunu minūtēm no citiem tīkliem, sākot no otrās sarunu minūtes.”


Написать комментарий