Daugavpils pilsētas 2014.gada budžets: galvenais izdevumu daļas pieaugums tiks izmantots darba algu paaugstināšanai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

19.novembrī ir noteikta Budžeta komisijas, kura izstrādā Daugavpils pilsētas 2014.gada budžetu, pēdējā sēde, paziņoja Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis.

Šogad kā pēdējie tiks skatīti pārvadātāju (Autobusu parka un Tramvaju uzņēmuma), SIA „DzKSU”, Tūrisma informācijas centra, Olimpiskā centra pieteikumi finansējumam. Tādējādi tiks pabeigta iestāžu budžetu izskatīšanas „pirmā kārta”, tiks koriģētas tāmes, lai iekļautos nepieciešamajos rāmjos, paziņoja A.Kursītis.

Savukārt Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis pastāstīja, ka nākamā gada budžeta palielināšana notiks uz minimālās mēnešalgas paaugstināšanas rēķina. Paralēli Budžeta komisija izskata iespēju paaugstināt algas, kuras tikai nedaudz pārsniedz pašreizējo minimālo mēnešalgu. Neskatoties uz to, ka uz vienu darbinieku šī summa būs neliela, kopumā pašvaldībai tā būs liela summa, paskaidroja pilsētas mērs.

Viņš paziņoja, ka vēl tiks diskutēts par iedzīvotāju sociālo apdrošināšanu nākamajā gadā, tiek runāts par skolēnu brīvpusdienām un pensionāru slimnīcā pavadīto pašvaldības apmaksāto dienu skaitu.

Runājot par līdzekļiem ceļu uzturēšanai, J.Lāčplēsis paziņoja, ka kamēr netiks pieņemti grozījumi likumdošanā, pašvaldības iedalītās summas būtiski netiks mainītas. Viņš piebilda, ka Daugavpilī valsts iedalītie līdzekļi nesedz pat pusi no izdevumiem, kuri nepieciešami pašvaldības ceļu remontam un uzturēšanai.

Kad tiks apstiprināts pilsētas budžets, netika ziņots.


Написать комментарий