Šosezon Daugavpils pilsētas Sociālo lietu pārvaldē pēc pabalsta siltuma apmaksai griezušies vairāk nekā 7 tūkst. cilvēku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Laika posmā no 2013.gada 1.oktobra līdz 2014.gada 19.februārim Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvalde (turpmāk tekstā – SLP) saņēma 7 045 iesniegumus siltumenerģijas piegādes apmaksas pabalstiem, pēc pabalstiem cietā kurināmā iegādei griezās 577 Daugavpils ģimenes.

Pēc SLP statistikas datiem, viens no vispieprasītākajiem Daugavpils pilsētas pašvaldības pabalstu veidiem ir ar komunālo pakalpojumu apmaksu saistītie pabalsti – dzīvokļa pabalsts (pabalsts siltumenerģijas piegādes apmaksai un pabalsts karstā ūdens piegādes apmaksai, pabalsts atkritumu apsaimniekošanas izdevumu segšanai ).

SLP atgādina, ka pabalstu siltumenerģijas apmaksai var noformēt līdz 2014.gada 31.martam. Neskatoties uz to, kad pabalsts tika noformēts, tie, kam pienākas šīs pabalsta veids, saņems to pilnā apmērā, sākot ar oktobra mēnesi.

Atgādināsim, ka 2013.gadā iedzīvotāji dažāda veida pabalstus var noformēt mikrorajonos. Daugavpilieši aktīvi griežas ne tikai Vienības ielā 8, bet arī Sociālo lietu pārvaldes struktūrvienībās: Šaurā ielā 28, Liepājas ielā 4. Križu mikrorajonā dokumentus var iesniegt Poligona ielā 88, dz.3. , neredzīgo biedrības mikrorajonā iedzīvotājus pieņēm Čiekuru iela 5-17. Sociālie darbinieki informēja, kā atsevišķās dienās viņi pieņēma līdz 100 iesniegumu. Visvairāk apmeklētāju pabalstu noformēšanai griežas Jaunbūves mikrorajonā, Sociālās aprūpes un rehabilitācijas dienas centrā Liepājas ielā 4 un Ķīmiķu mikrorajonā, Sociālā mājā Šaurā ielā 28., kur griežas arī Jauforštates iedzīvotāji.

Jāatzīmē, ka pirmajā pabalstu noformēšanas mēnesī SLP saņēma aptuveni 3 tūkst. pieteikumu. SLP statistikas dati liecina, ka 2012.gadā dzīvokļa pabalsta izmaksāšanai bija nepieciešams 1,1 milj. latu.


Написать комментарий