ES apstiprina sankcijas pret 21 Krievijas un Krimas amatpersonu

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ārlietu ministri pirmdien vienojušies par sankcijām, kuras tiks vērstas pret 21 Krievijas un Krimas amatpersonu, vēsta aģentūra AP.

Tāpat par ES lēmumu sociālajos tīklos paziņoja Lietuvas un Austrijas ārlietu ministri.

Amapersonām liegta ieceļošana ES un iesaldēti ES bāzētie banku aktīvi. Saraksta politiķu identitātes nav zināmas, ārzemju mediji gan vēsta, ka sanckijas nav vērstas pret Putinu un valsts ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.

Ceturtdien un piektdien Briselē paredzēts ES samits, kuras galvenais jautājums būs Krimas konlikts. Iespējams, ka samita laikā sankciju saraksts tiks paplašināts, iekļaujot tajā vēl vairākus Putinam pietuvinātus politiķus un uzņēmējus.

Jau ziņots, ka Eiropas Savienība (ES), sodot Krieviju par tās iebrukumu Ukrainā, varētu noteikt sankcijas Krievijas aizsardzības ministram Sergejam Šoigu, parlamenta augšpalātas spīkerei Valentīnai Matvijenko, kā arī vairākām citām valdības amatpersonām, prezidenta Vladimira Putina darījumu partneriem un oligarhiem, atsaucoties uz informācijas avotu Briselē, vēsta Ukrainas Militāri politisko pētījumu centa direktors Dmitro Timčuks.


Написать комментарий