Aizdomās par kukuļņemšanu tiek turēta VVD Daugavpils Reģionālās vides pārvaldes vadītāja

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis krimināllietu pret Valsts vides dienests (VVD) Daugavpils Reģionālās vides pārvaldes (Daugavpils RVP) vadītāju saistībā ar kukuļa pieņemšanu, liecina KNAB mājas lapā pieejamā informācija.

KNAB rīcībā esošā informācija liecina, ka VVD Daugavpils reģionālās vides pārvaldes amatpersona šī gada 20.martā,  tiekoties ar komercsabiedrības valdes locekli par labvēlīga lēmuma pieņemšanu saistībā ar saimnieciskās darbības veikšanu Eiropas nozīmes aizsargājamās dabas teritorijā Daugavpils novadā, pieņēmusi kukuli.

Šobrīd krimināllietā ir divi aizdomās turētie – viens par  kukuļa pieņemšanu (Krimināllikuma 320.panta trešā daļa) un otrs par došanu (323.panta pirmā daļa). Abām aizdomās turētajām personām ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd plašāka informācija netiek sniegta.

KNAB norāda, ka atkarībā no izmeklēšanas rezultātiem par kukuļņemšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem. Savukārt par kukuļa nodošanu vai piedāvāšanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs, neatkarīgi no tā, vai nodotais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Atgādināsim, ka VVD no 26.marta ir atstādinājis no darba pienākumu izpildes VVD Daugavpils RVP vadītāju, ziņots VVD mājas lapā. Minētais lēmums tika pieņemts, jo VVD saņēmis informāciju no KNAB par iespējamu VVD Daugavpils RVP vadītājas amata pienākumu ļaunprātīgu izmatošanu un pieņēmis lēmumu par amatpersonas atstādināšanu no darba pienākumu izpildes, līdz turpmāku KNAB lēmumu pieņemšanai. Līdz tam laikam, darbiniecei tiks uzticēti citi darba pienākumi, kas nav saistīti ar lēmumu pieņemšanu un Daugavpils RVP darbu.
 


Написать комментарий