Daugavpils pilsētas domē sveica čempioni Anastasiju Grigorjevu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, cīkstone Anastasija Grigorjeva aprīļa sākumā Somijā izcīnīja karjerā trešo Eiropas čempiones titulu.

Daugavpils pilsētas domes deputāti pēc Sporta pārvaldes vadītāja Mihaila Jenbajeva lūguma vienbalsīgi pieņēma lēmumu par naudas balvas piešķiršanu talantīgajai daugavpilietei.

Ceturtdien, 17.aprīlī, Daugavpils pilsētas domē sveica mūsu čempioni un svinīgi pasniedza simbolisko čeku par 4 269 eiro, bet viņas treneriem Sergejam Kursītim un Ļubovai Kopilovai – par 1 067 eiro.

Čempioni un viņas trenerus sveica Latvijas Cīņas federācijas prezidents, Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldes pārstāvji, Olimpiskā centra pārstāvji un pilsētas Domes vadība. Viņi pateicās sportistei un treneriem par sasniegumiem un Daugavpils popularizēšanu pasaulē.

Pēc Anastasijas vārdiem, trešā uzvara Eiropas čempionātā ir liels sasniegums viņas sporta karjerā. Viņa atzīmēja, ka bez pilsētas pašvaldības atbalsta trešās zelta medaļas ieguve būtu daudz sarežģītāka.

Pēc apsveikumiem, ziedu un simbolisko čeku pasniegšanas sportiste vērsās pie pilsētas mēra Jāņa Lāčplēša ar lūgumu sniegt atbalstu sporta kompleksa „Celtnieks” zāles, kurā viņa pastāvīgi trenējas, remontā. Ziemā gaisa temperatūra šajā zālē nepārsniedz +8 grādus, tajā nav ventilācijas un sporta trenažieru.

Tāpat mūsu čempione ir spiesta pārģērbties pirts telpā, jo sieviešu ģērbtuves nav. „Gribētos, lai līdz septembrim, kad sāksies gatavošanās jaunai sezonai, kaut kas mainītos. Uzskatu, ka esmu pelnījusi trenēties normālos apstākļos”, paskaidroja A.Grigorjeva.

Pilsētas vadības atbilde bija vienkārša un paredzama, bet par to ziņosim nākamajās publikācijās.

Jāatzīmē, ka saskaņā ar noteikumiem, kurus apstiprināja iepriekšējais Daugavpils pilsētas domes sasaukums, olimpiskie un paraolimpiskie čempioni, pasaules un Eiropas čempioni, kuri pārstāv Daugavpili, ir tiesīgi saņemt pašvaldības naudas balvu 1 000 – 14 000 eiro apmērā.



Написать комментарий