Grigule vairs Saeimā neatgriezīsies

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētā Iveta Grigule (ZZS) Saeimā vairs neatgriezīsies, jo jau tagad nolikusi Saeimas deputāta mandātu, portālu Diena.lv informēja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Teorētiski Saeimas pilnvaras deputātei beigtos tad, kad tiktu apstiprināts viņas mandāts EP. Taču viņa nolēmusi iespēju nolikt mandātu izmantot ātrāk.

Uz jautājumu, vai Grigules izvairīšanās no medijiem un nevēlēšanās atbildēt uz žurnālistu jautājumiem, nav nodarījusi kaitējumu partijas tēlam, ZZS frakcijas vadītājs atbildēja: "Tas nevairoja mūsu popularitāti, un mēs varam zaudēt vēlētāju. Bet te ir jautājums, ko jūs dabūsiet vietā - vai Sudraba un Repše būs labāki komunicētāji?"

Savukārt Grigules vietā Saeimā varētu nākt strādāt Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors Māris Kučinskis.

Viņš portālam Diena.lv sacīja, ka lēmumu pieņems šīs nedēļas laikā, jo vēl ir jākonsultējas ar lielo pilsētu pašvaldību vadītājiem. Tā kā viņš nolēmis kandidēt rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās kā Liepājas partijas deleģētais pārstāvis Rīgas vēlēšanu apgabalā, tad šoreiz piedāvājumu varētu pieņemt.

Viens no galvenajiem iemesliem šādai izvēlei ir tas, ka Kučinskis vēlas paātrināt lielo pilsētu pašvaldībām svarīgu likumprojektu virzību parlamentā. "Enerģiski strādājot, vēl vairākus likumus varētu pieņemt," norādīja Kučinskis.

Jau vēstīts, ka Grigule kā vienīgā pārstāve no ZZS ievēlēta Eiropas Parlamenta jaunajā sastāvā. Viņa pirms vēlēšanām izcēlās ar vērienīgu reklāmas kampaņu, kuras finansētājus joprojām nav atklājusi, un vienlaikus jau ilgstoši izvairījusies no žurnālistu jautājumiem, ne tikai neatbildot uz telefonu zvaniem un īsziņām, bet jau ilgāku laiku neapmeklējot arī Saeimas sēdes.


Написать комментарий