Alūksnes novadā ugunsgrēkā gājuši bojā divi cilvēki

foto apollo.lv
foto apollo.lv

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 15.marta plkst. 6:30 līdz 16.marta plkst. 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 45 izsaukumus. 

Kopumā dzēsti 28 ugunsgrēki, no tiem seši kūlas ugunsgrēki, veikti astoņi glābšanas darbi, bija arī deviņi maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos gājuši bojā divi cilvēki.

 Vakar, plkst. 19:02, VUGD saņēma informāciju, ka Alūksnes novada Malienas pagastā deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvojamai mājai jumts jau deg pilnā platībā ar atklātu liesmu un degšana notiek jau arī ēkas pirmajā stāvā. Ugunsgrēkā gāja bojā 73 gadus veca sieviete un 68 gadus vecs vīrietis, kā arī suns un kaķis. Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtināja tas, ka tuvākā ūdens ņemšanas vieta atradās viena kilometra attālumā, tāpēc sākotnēji dzēšanas darbi tika organizēti ar ūdens pievešanu. Kopējā degšanas platība bija 85m2. Ugunsgrēka iemeslus noskaidro Valsts policija.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti seši ugunsgrēki. Lielākais no tiem reģistrēts Daugavpilī, Šķūņu ielā, kur pērnā gada zāle dega 3 hektāru platībā.
 


Написать комментарий