Irina un Arnolds Grīnberti: visu iecerēto “Džeza darbnīcā” izdevās īstenot dzīvē

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Visas nedēļas laikā, kad bija skolnieku pavasara brīvdienas, Daugavpilī strādāja ļoti neparasta “Džeza darbnīca”, kura darbojās pie Grinberts Jazz shcool. Viņas atvēršana kļuva iespējam pateicoties šī projekta uzvarai LMT ideju konkursā. 50 jauniešu, dažāda vecuma un dzimuma, katru dienu darbnīcā mācījās džeza vēsturi, strādāja pie vokāla tehnikas, mācījās blūza improvizācijas pamatus. Vārdu sakot, atpūtai laika nebija.

Un tā nesen, uz Latviešu kultūras Centra balkona notika visu “Džeza darbnīcas” dalībnieku noslēguma koncerts. Svinīgais vakars iesākās ar pazīstamā 13-tās vidusskolas pūtēja orķestra uzstāšanos, Arnolda Grīnberta vadībā, kuri izpildīja, protams, ka džeza kompozīcijas.

“Ja jūs klausoties šo mūziku un nepiesitiet ritmā ar kāju, tad jums nekad nesaprast kas ir džezs”, tā teica slavenais Luijs Ārmstrongs. Izrietot no šīs piezīmes, skatītāji, kuri sanāca paklausīties džezu bija īsti cienītāji: varēja redzēt, ka koncerts viņiem sagādāja lielu gandarījumu. Un kur tad vēl, sakiet lūdzu, var dzirdēt īstu, skaistu un dzīvu mūziku? Apsveikt “Džeza darbnīcas” dalībniekus un izrādīt savu pateicību organizatoriem atnāca Pilsētas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Andiņa un Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Klešinska. 

LMT klientu apkalpošanas Daugavpils nodaļas vadītāja Evita Faibušēviča apsolīja līdzīgas džeza darbnīcas uztaisīt par pilsētas ikgadējo tradīciju. 

Bet intelektuālā kluba “Erudīts” prezidents Aleksandrs Barbakadze piemetināja, ka, lai iemīlētu džezu ir vajadzīga tikai minūte, bet, lai to ienīstu, nepietiks pat veselas dzīves. Kā pastāstīja Gorod.lv “Džeza darbnīcas” tiešie iedvesmotāji un pedagogi Irina un Arnolds Grīnberti, praktiski visu iecerēto izdevās realizēt dzīvē. “Protams, nav iespējams nedēļas laikā iemācīt visu, bet iedot bāzes zināšanas un daļēji iemācīt improvizācijas pamatus ir iespējams. Mūzika prasa daudz spēka un laika, tas ir nekad nebeidzošs darbs. Mēs esam priecīgi, ka varējām ieinteresēt jaunatni, dot viņiem papildus zināšanas un redzēt gala rezultātu. Un būtu patīkami, ja šādi projekti kļūtu par mūsu pilsētas labu tradīciju. Pēc šīs darbnīcas vairāki bērni izteica vēlmi turpināt mācīties džeza improvizācijām un pierakstījās LKC studijā un džeza skolā”.
Šī talantīgā pāra nākotnes plānos ir daudzi lieli un dažādi projekti, tai skaitā, sagatavot vēl vienu džeza konkursu, daudzas uzstāšanās un smags darbs. Jo Arnolds vada ne tikai 13-tās vidusskolas orķestri, bet arī profesionālo pūtēju orķestri “Daugava”, strādā džeza studijā kur komponē un strādā pie aranžērējumiem, bet studiju vada viņa sieva Irina.

Ar Gorod.lv, par saviem iespaidiem dalījās, viena no džeza projekta dalībniecēm Viktorija Paura, nodarbības “Džeza darbnīcā” tikai pastiprināja viņas vēlmi profesionāli iemācīties dziedāt džezu: “Es mācos 4-tajā klasē Krievu licejā, un jau sen dziedu skolas korī un ansamblī, bet nekad nedomāji, ka dziedāt džezu ir tik interesanti. Tā kā sākšu nodarboties ar džeza improvizāciju džeza studijā”.
 



Написать комментарий